Ադիգեյական պանիր. Տնային պայմաններում պատրաստելու պարզ բաղադրատոմս

Ադիգեյական պանիր ԱՐՏԱՍԱՀՄԱՆՅԱՆ ԽՈՀԱՆՈՑ

Ադիգեյական պանիր. Տնային պայմաններում պատրաստելու պարզ բաղադրատոմս, որով ինքներդ կարող եք պատրաստել անչափ համեղ պանիր:

Այս պանիրն այնքան նուրբ և համեղ է, որ բառերով պարզապես անհնար է փոխանցել: Բարեկամներս ինձ հայտնեցին ադիգեյական պանրի բաղադրատոմսը: Ես շատ շնորհակալ եմ դրա համար, որովհետև պանիրը գերազանց համ ունի:

Այսօր կկիսեմ ձեզ հետ այս բաղադրատոմսը:

Ադիգեյական պանիր

 

Ադիգեյական պանիր. Բաղադրիչներ.

  • Կաթ (ցանկացած յուղայնության) 1 լիտր
  • Թթվասեր 250 գ
  • Աղ 1 \ 2 թեյի գդալ
  • 2-3 ձու

Ադիգեյական պանիր

Ադիգեյական պանիր. Քայլ առ քայլ բաղադրատոմս

  1. Կաթը լցնել կաթսայի մեջ, տաքացնել այն և հասցնել եռման, այդ ընթացքում անընդհատ խառնելով, որպեսզի հանկարծ չթափվի:
  2. Ձվերը կոտրել խորը ամանի մեջ, դրա մեջ թթվասեր ավելացնել: Լավ հարել, համասեռ զանգված ստանալու համար ավելացնել մի քիչ աղ, թողնել մի փոքր մնա:
  3. Հենց կաթը սկսում է եռալ, ավելացնել թթվասերի և ձվի խառնուրդը, խառնել, տաքացնել մինչև կաթը կտրվի, առաջանա շիճուկը, անջատել կրակը, բայց մի դադարեք խառնել:
  4. Զտեք մառլյայի միջոցով: Կարելի է չթափել շիճուկը, այն կարող է հիմք ծառայել համեղ խմորիչով խմորի համար:
  5. Կապել մառլյան և ճնշման տակ դնել ստացված զանգվածը: Դրա համար պետք է վերցնել ափսե, վրան դնել մառլյայով զանգվածը, վերևից ծածկելով մեկ այլ ափսեով և ծանրոց դնել այդ ափսեի վրա՝ մոտ 3-4 կգ:
  6. Թողեք 30-40 րոպե, բայց ցանկալի է 3-4 ժամվա ընթացքում, շիճուկի ամբողջական հեռացման համար:

Ադիգեյական պանիր

Ադիգեյական պանիրը պատրաստ է:

Պատրաստի պանիրը դնել ափսեի մեջ և կտրատել կտորներով: Ստացվում է շատ նուրբ և փափուկ, գերազանց համով կաթնամթերք:

Բարի ախորժակ:

Facebook Comments
Խնդրում ենք Գնահատեք