Ազնվամորու մուրաբա. Անուշաբույր և անմահական համեղ քաղցրավենիք

Ազնվամորու մուրաբա ՔԱՂՑՐԱՎԵՆԻՔ

Ազնվամորու մուրաբա. Անուշաբույր և անմահական համեղ քաղցրավենիք

Ազնվամորին ինքնին անուշահոտ, քաղցր նրբություն է, և եթե դրան ավելացնում եք նաև բանան, ապա զարմանալի համ ու բույր եք ստանում:

Ազնվամորու մուրաբա

Ազնվամորու մուրաբա. Անհրաժեշտ բաղադրիչները

  • Ազնվամորի 1 կգ
  • Բանան 250 գ
  • Շաքար 800 գ
  • Կիտրոնաթթու 1 թեյի գդալ, կամ կիտրոնի հյութ

Ազնվամորու մուրաբա

Ազնվամորու մուրաբա. Պատրաստման եղանակը

  1. Հատապտուղները մանրացնել սուզվող բլենդերով և զանգվածը լցնել հաստ հատակով և պատերով կաթսայի մեջ:
  2. Կտրել բանանը փոքր կտորներով և խառնել հատապտուղի խյուսի հետ:
  3. Ավելացնել շաքար, կիտրոնաթթու կամ քամել մի ամբողջ կիտրոնի հյութ:
  4. Հուշում. Դուք կարող եք նաև պատրաստել սառեցված հատապտուղներից այդպիսի ջեմ, պարզապես նախապես հալեցնելով այն:
  5. Տապակը դնել գազօջախի վրա և եփել մարմանդ կրակով, երբեմն խառնել:
  6. Երբ մուրաբան եռում է, թուլացնել կրակը և եփել 20 րոպե՝ հիշելով, որ փրփուրը պետք է հավաքել:
  7. Հուշում. Եթե ձեզ դուր է գալիս ավելի թանձր մուրաբա, ապա եփեք 40 րոպե:
  8. Ջեմը լցնել ստերիլիզացված բանկաների մեջ, ամուր փակել կափարիչները, շրջել և ծածկոցով փաթաթած թողնել այնքան ժամանակ, մինչև ամբողջովին սառչի:

Ազնվամորու մուրաբա

Կարող եք նաև ազնվամորու մուրաբան եփել ընկույզով՝ գետնանուշն ավելի լավն է:

Բարի ախորժակ:

Տեսանյութ

Ելակի մուրաբա կոնյակով

Facebook Comments
Խնդրում ենք Գնահատեք