Բոված ալյուրով աղանդեր. Անուշահամ քաղցրավենիք

Բովված ալյուրով աղանդեր ՔԱՂՑՐԱՎԵՆԻՔ

Իհարկե, ալյուրով աղանդերը ոչ ոքի չի զարմացնի: Քանի՞ տորթ ենք թխել այս մթերքի հիման վրա:

Ինչ վերաբերում է տապակած ալյուրի աղանդերին: Սա հաստատ նորություն է:

Զարմանալի է, որ իմ հյուրերից ոչ մեկը երբևէ չի բացահայտել այս տնական շոկոլադների գաղտնիքը: Բայց ես որոշեցի կիսվել այս բաղադրատոմսով: Այժմ կպատմեմ, թե ինչու է պետք ալյուրը թավայի մեջ տապակել:

Բովված ալյուրով աղանդեր

Բոված ալյուրով աղանդեր. Անհրաժեշտ բաղադրիչները

_Ցորենի ալյուր 175 գր

_Կարագ 100 գր

_Շաքարի փոշի 3 ճաշի գդալ

_Սև շոկոլադ 200 գր

_Արևածաղկի ձեթ 2 ճաշի գդալ

Բովված ալյուրով աղանդեր

Բովված ալյուրով աղանդեր

Բոված ալյուրով աղանդեր. Պատրաստման եղանակը

_Ալյուրը լցնել չոր թավայի մեջ և տապակել մոտ 20 րոպե թույլ կրակի վրա՝ անընդհատ խառնելով: Ալյուրը պետք է փոխի գույնը:

_Ավելացնել փափկած կարագ, խառնել մինչև հարթվի: Կարագից հետո շաքարի փոշին լցնել և նորից լավ խառնել:

_Պատրաստված խառնուրդը լցնել կաղապարի մեջ, հարթեցնել և դնել սառնարանը առնվազն 3 ժամ:

_Աղանդերը կտրատել և ընթացքում հալեցնել շոկոլադը, վրան ավելացնել բուսական յուղ և դրա մեջ թաթախել կոնֆետները բոլոր կողմերից:

_Կոնֆետները դնել սառնարանը, մինչև շոկոլադը պնդանա:

Տնական աղանդերը շատ ավելի լավ են ստացվում, քան հրուշակեղենի խանութներում վաճառվող աղանդերի տեսականին:

Բովված ալյուրով աղանդեր

Բովված ալյուրով աղանդեր

Բաղադրատոմսը կարելի է մի փոքր փոխել, պատրաստեք ամբողջական տորթ: Պարզապես այն մասերի մի կտրեք, այլ մի շերտ արեք ձևամանի մեջ, ապա ամբողջ շոկոլադը լցրեք դրա վրա: Երբ աղանդերը սառչի, զգուշորեն հեռացրեք այն կաղապարից:

Բոված ալյուրով աղանդերը պատրաստ է:

Բարի ախորժակ:

Տեսանյութ

Հայկական հալվա ձեթով

Facebook Comments
Խնդրում ենք Գնահատեք