Աղանդեր ծիրանի չրով. Համեղ և պարզ քաղցրավենիք պատրաստելու համար պետք են մի քանի մատչելի բաղադրիչ

Աղանդեր ծիրանի չրով ՔԱՂՑՐԱՎԵՆԻՔ

Պատրաստենք նուրբ աղանդեր ծիրանի չրով և վայելենք սուրճի կամ թեյի հետ:

Չորացրած ծիրանը բավականին տարածված չոր միրգ է, որը առկա է մեծ քանակությամբ ուտեստների մեջ: Այնուամենայնիվ, շատերը չեն սիրում այս չիրը, ինչպես նաև չամիչը: Սա, հավանաբար, պայմանավորված է չոր ծիրանի և չամիչի չափազանց քաղցր համով:

Այս միրգը պահպանելու ամենառաջին տարբերակներից էր այն չորացնելը արևի տակ: Այս չիրը կարող է օգտագործվել տարբեր եղանակներով, թխվածքի կամ տարբեր ուտեստների, բազմաթիվ հրուշակեղենների համար։

Աղանդեր ծիրանի չրով

Աղանդեր ծիրանի չրով. Բաղադրիչները

_ չոր ծիրան — 130 գ

_ լավաշ — 50 գ

_ ընկույզ — 100 գ

_ եգիպտացորենի օսլա — 60 գ

_ թթվասեր — 500 գ

_ աղ — մի պտղունց

_ շաքարավազ — 120 գ

Աղանդեր ծիրանի չրով

Աղանդեր ծիրանի չրով. Պատրաստման եղանակը

_ Չորացրած ծիրանը փափուկ դարձնելու համար անհրաժեշտ է այն 15 րոպե թրջել եռման ջրի մեջ։ Հետո փափկած ծիրանի չիրը մանր կտրատել։

_ Ընկույզները պետք է կտրատել դանակով, բայց ոչ շատ մանր։

_ Թթվասերով ամանի մեջ լցնել շաքարավազը, աղը և եգիպտացորենի օսլան, բաղադրիչները հարիչով լավ հարել։

_ Լավաշը կտրատել 5×2 սմ փոքր ուղղանկյունների, թթվասերի զանգվածի մեջ լցնել մանրացված լավաշը, ընկույզը և չորացրած ծիրանը, խառնել։

_ Թխելու կաղապարի հատակն ու կողքերը պատել յուղաթղթով, մեջը լցնել թթվասերով խառնուրդը, հավասարաչափ բաշխել:

_ Ջեռոցը տաքացնել 180 աստիճան, թխել տորթը 45 րոպե։

Աղանդեր ծիրանի չրով

Այս տորթը պատրաստվում է առանց ալյուրի ավելացման՝ նվազագույն էներգիայի սպառմամբ։

Ավելի շատ քաղցրության համար խորհուրդ ենք տալիս տորթի մակերեսը ծածկել շաքարի փոշիով։

Բարի ախորժակ:

Տեսանյութ

Չրերով ու չամիչով փլավ

Facebook Comments
Խնդրում ենք Գնահատեք