Աղացած մսով ուտեստ. Հյութալի և անուշաբույր կոլոլակները հենց այն են, ինչ լավ է համակցվում բազմաթիվ կողմնակի ուտեստների հետ:
Հատկապես հաճելի է կարտոֆիլով և բանջարեղենով մատուցելիս:
Աղացած մսով ուտեստ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
_Աղացած միս 500 գ
_Սոխ 1 հատ
_Սպիտակ հաց 2 կտոր
_Սխտոր 4 պճեղ
_Աղ, պղպեղ, համեմունքներ՝ ըստ ճաշակի
_Լորի ձու 12 հատ
Տապակելու համար
_Սոխ 1 հատ
_Գազար 1 հատ
_Կարտոֆիլ 4 հատ
_Տոմատի մածուկ 1 ճաշի գդալ
_Բուսական յուղ 100 մլ
_Աղ, համեմունքներ՝ ըստ ճաշակի
Աղացած մսով ուտեստ. Պատրաստման եղանակը
_Աղացած միսը համեմել մանրացրած սոխով և սխտորով, փափկած հացով, աղով, պղպեղով, ավելացնել համեմունքները և ձուն:
_Զանգվածը լավ խառնել և հունցել այնպես, որ ամեն ինչ լավ հարթվի:
Հուշում. Կարող եք աղացած միսը 30 րոպեով դնել սառնարանում, այդ դեպքում կոլոլակները լավ կձևավորվեն և կպահպանեն իրենց ձևը տապակելիս:
_Ձևավորել կոտլետներ և տապակել երկու կողմից:
_Կոտլետներից հետո՝ նույն յուղի մեջ տապակել կիսաօղակներով կտրատած սոխը, ավելացնել տոմատի մածուկը, կտրատած կարտոֆիլը և քերած գազարը:
_Շոգեխաշել բանջարեղենը, աղը և պղպեղը, վրան դնել մսի կտորները, լցնել 1 լիտր ջուր:
_Ծածկել կափարիչով և թույլ կրակի վրա եփել 20-30 րոպե:
Նման հագեցնող ընթրիքը պարզապես զարմանալի շքեղ համ և բույր ունի, այն մատուցեք թարմ բանջարեղենով պատրաստված աղցաններով:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Կոլոլակով բրնձով փլավ