Աղացած մսով ուտեստ. Յուրահատուկ է իր համով և բույրով 

Աղացած մսով ուտեստ ՏԱՔ ՈՒՏԵՍՏՆԵՐ

Աղացած մսով ուտեստ. Հյութալի և անուշաբույր կոլոլակները հենց այն են, ինչ լավ է համակցվում բազմաթիվ կողմնակի ուտեստների հետ:

Հատկապես հաճելի է կարտոֆիլով և բանջարեղենով մատուցելիս:

Աղացած մսով ուտեստ

Աղացած մսով ուտեստ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները

_Աղացած միս 500 գ

_Սոխ 1 հատ

_Սպիտակ հաց 2 կտոր

_Սխտոր 4 պճեղ

_Աղ, պղպեղ, համեմունքներ՝ ըստ ճաշակի

_Լորի ձու 12 հատ

Տապակելու համար

_Սոխ 1 հատ

_Գազար 1 հատ

_Կարտոֆիլ 4 հատ

_Տոմատի մածուկ 1 ճաշի գդալ

_Բուսական յուղ 100 մլ

_Աղ, համեմունքներ՝ ըստ ճաշակի

Աղացած մսով ուտեստ

Աղացած մսով ուտեստ

Աղացած մսով ուտեստ. Պատրաստման եղանակը

_Աղացած միսը համեմել մանրացրած սոխով և սխտորով, փափկած հացով, աղով, պղպեղով, ավելացնել համեմունքները և ձուն:

_Զանգվածը լավ խառնել և հունցել այնպես, որ ամեն ինչ լավ հարթվի:

Հուշում. Կարող եք աղացած միսը 30 րոպեով դնել սառնարանում, այդ դեպքում կոլոլակները լավ կձևավորվեն և կպահպանեն իրենց ձևը տապակելիս:

_Ձևավորել կոտլետներ և տապակել երկու կողմից:

_Կոտլետներից  հետո՝ նույն յուղի մեջ տապակել կիսաօղակներով կտրատած սոխը, ավելացնել տոմատի մածուկը, կտրատած կարտոֆիլը և քերած գազարը:

_Շոգեխաշել բանջարեղենը, աղը և պղպեղը, վրան դնել մսի կտորները, լցնել 1 լիտր ջուր:

_Ծածկել կափարիչով և թույլ կրակի վրա եփել 20-30 րոպե:

Աղացած մսով ուտեստ

Նման հագեցնող ընթրիքը պարզապես զարմանալի շքեղ համ և բույր ունի, այն մատուցեք թարմ բանջարեղենով պատրաստված աղցաններով:

Բարի ախորժակ:

Տեսանյութ

Կոլոլակով բրնձով փլավ

Facebook Comments
Խնդրում ենք Գնահատեք