Աղցան երշիկով և եգիպտացորենով

աղցան երշիկով և եգիպտացորենով ԱՂՑԱՆՆԵՐ

Աղցան երշիկով և եգիպտացորենով

Անկախ նրանից, թե որքան համեղ ենք կերակրում մեր հարազատներին, տոնական սեղանին մայոնեզով աղցանը երբեք ավելորդ չէ: Հատկապես, եթե այն պարունակում է ձեր սիրած բաղադրիչները՝ երշիկ, ձու, եգիպտացորենի պահածո:

Իրականում, մեր այսօրվա ուտեստի գաղտնիքն ամենևին էլ իր հիմնական բաղադրիչներում չէ: Դա լցոնումն է, որը մեծ դեր խաղաց դրանում: Եվ ամենակարևորը, այս աղցանը պետք է պատրաստվի սիրով: Բայց պե՞տք է սրա մասին ձեզ հիշեցնել:

աղցան երշիկով և եգիպտացորենով

Աղցան երշիկով և եգիպտացորենով. Անհրաժեշտ բաղադրիչները

  • ապխտած երշիկ 200 գ
  • վարունգ 1 հատ
  • ձու 3 հատ
  • պահածոյացված եգիպտացորեն 200 գ
  • կանաչ սոխ 50 գ
  • մաղադանոս 30 գ
  • մանանեխ 1 թեյի գդալ
  • մայոնեզ 2 ճաշի գդալ
  • սև պղպեղ (աղացած) ըստ ճաշակի
  • Աղ ըստ ճաշակի

աղցան երշիկով և եգիպտացորենով

Աղցան երշիկով և եգիպտացորենով. Պատրաստման եղանակը

  1. Առաջին հերթին պինդ խաշել ձվերը: Այդ ընթացքում երշիկը և լվացված վարունգը կտրել շերտերով, լցնել դրանք խորը աղցանի ամանի մեջ: Եփված ձվերը մի կողմ դրեք, որ սառչեն:
  2. Կտրել սոխը և մաղադանոսը, ավելացնել երշիկին և վարունգին: Քամել պահածոյի հեղուկը և եգիպտացորենը լցնել աղցանի ամանի մեջ:
  3. Մաքրել հովացված ձվերը, կտրել կես օղակներով և ավելացնել դրանք մնացած բաղադրիչներին: Աղ և պղպեղ անել: Խառնել մայոնեզը և մանանեխը, համեմել աղցանը այս խառնուրդով: Մթերքները լավ խառնել:

աղցան երշիկով և եգիպտացորենով

Պատրաստելուց հետո աղցանը կարելի է անմիջապես մատուցել: Կարող եք նաև մի կես ժամով թողնել սառնարանում: Այդ ընթացքում կարտոֆիլով ուտեստ կամ նույնիսկ հավի թևիկները կպատրաստվեն: Սա հենց այն ամենն է, ինչ ձեզ հարկավոր է հագեցնող ճաշի համար, ճի՞շտ է:

Աղցան երշիկով և եգիպտացորենով պատրաստ է:

Բարի ախորժակ:

Այսօր Պատրաստում Ենք Շատ Համեղ Բրոկոլիով Աղցան

Facebook Comments
Խնդրում ենք Գնահատեք