Աղցան Կարմիր ծով. Ծովախեցգետնով և բուլղարական պղպեղով աղցան
Անկախ նրանից, թե որքան համեղ ուտեստներ են վայելում մեր տղամարդիկ ռեստորաններում, նրանք երբեք չեն հրաժարվի մի ափսե Օլիվիեից կամ արդեն սիրված մյուս նախուտեստներից: Օրինակ, ամուսինս գերադասում է որևէ ծանոթ ուտեստ պատվիրել նույնիսկ տնից դուրս ճաշելիս, քան անսովոր որևէ բան: Այդ պատճառով մենք ընտրացանկում փնտրում ենք նման աղցաններ:
Այսօր ես ձեզ հետ կկիսեմ Կարմիր ծով աղցանի բաղադրատոմսը: Ինչպես գուշակեցիք, այն ամբողջովին բաղկացած է կարմիր բաղադրիչներից՝ ծովախեցգետնի ձողիկներ, լոլիկ և բուլղարական պղպեղ: Սա իմ սիրած նախուտեստն է 90-ականներից: Այսօր ես գրեթե ամեն օր բուլղարական պղպեղով այս աղցանն եմ պատրաստում. Ինձ հաճույքից չեմ զրկում:

Աղցան Կարմիր ծով. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
- Ծովախեցգետնի ձողիկներ 200 գ
- Բուլղարական պղպեղ 1 հատ
- Լոլիկ 4 հատ
- Կոշտ պանիր 70 գ
- Սխտոր 1-2 պճեղ
- Մայոնեզ 2 ճաշի գդալ
- Աղ՝ ըստ ճաշակի
- Սև պղպեղ (աղացած)` ըստ ճաշակի
Աղցան Կարմիր ծով. Պատրաստման եղանակը
- Խեցգետնի ձողիկերը և բուլղարական պղպեղը կտրել բարակ շերտերով: Խորհուրդ ենք տալիս հյութեղ, մսոտ և, իհարկե, կարմիր պղպեղ վերցնել: Մթերքները լցնել աղցանի ամանի մեջ:
- Ցանկալի է նաև լոլիկը վերցնել որևէ մսոտ սորտ: Կտրել յուրաքանչյուր լոլիկը մեջտեղից, սերմերը մաքրել գդալով:
- Կտրել լոլիկի պտղամիսը նույն չափի շերտերով:
- Կոշտ պանիրը, ըստ ցանկության կամ կտրել շերտերով, ինչպես մնացած մթերքները, կամ քերել կոպիտ քերիչով:
- Լոլիկի հետ միասին դա էլ լցնել աղցանի ամանի մեջ:
- Մի քանի պճեղ սխտոր ճզմել մամլիչով և ավելացնել աղցանին: Համեմել այն մայոնեզով, աղով և պղպեղով:
- Գդալով ամեն ինչ լավ խառնել:
- Այս համեղ աղցանը սեղանին մատուցելուց առաջ 20 րոպեով դնել սառնարանում:
Սառը աղցանն ավելի լավ համ ունի, քան տաքը: Տոնական առիթների համար կարելի է նախուտեստը ձևավորել օղակով և զարդարել օրինակ՝ կարմիր խավիարով: Այսպիսով, հին բաղադրատոմսը ներկայացվում է նորովի:
Աղցան Կարմիր ծովը պատրաստ է:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Շքեղ աղցան կաթնաշոռով