Աղցան Հարավային փայլ. Գունագեղ, նրբահամ նախուտեստ, որն իր գեղեցիկ տեսքով և համով կգոհացնի ձեր մտերիմներին

Աղցան Հարավային փայլ ԱՂՑԱՆՆԵՐ

Աղցան Հարավային փայլ. Գունագեղ, նրբահամ նախուտեստ, որն իր գեղեցիկ տեսքով և համով կգոհացնի ձեր մտերիմներին

Ես հայտնաբերեցի շքեղ նախուտեստի նոր բաղադրատոմս, որով զարմացնում եմ հյուրերիս: Այս աղցանը մեզ շատ ավելի է դուր գալիս, քան մսի կամ ձկան ուտեստները:

Բարեբախտաբար, այս խորտիկը տանը կրկնելը հեշտ է: Իհարկե, տապակած սմբուկի, պանրի, թարմ բանջարեղենի և կանաչիների համադրությունը կատարյալ է ամառային խորտիկի համար: Իսկ պարզ սոուսը չի թաքցնում բաղադրիչների համը, այլ, ընդհակառակը, շեշտում և բացում է դրանք:

Աղցան Հարավային փայլ

Աղցան Հարավային փայլ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները

  • Սմբուկ 3 հատ
  • Արևածաղկի ձեթ 5 ճաշի գդալ
  • Վարունգ 4 հատ
  • Բուլղարական պղպեղ 1 հատ
  • Լոլիկ 2 հատ
  • Ադիգե պանիր 180 գ
  • Կանաչ սոխ՝ ըստ ճաշակի
  • Կանաչիներ՝ ըստ ճաշակի
  • Կիտրոնի հյութ 1 ճաշի գդալ
  • Աղ` ըստ ճաշակի
  • Սև պղպեղ (աղացած)` ըստ ճաշակի

Աղցան Հարավային փայլ

Աղցան Հարավային փայլ

Աղցան Հարավային փայլ. Պատրաստման եղանակը

  1. Լվանալ սմբուկները, հեռացնել պոչերը և կտրել յուրաքանչյուրը երկայնքով՝ 2 մասի:
  2. Սմբուկի յուրաքանչյուր կեսի վրա կատարել երկայնական կտրվածքներ, դնել ջեռոցի տապակի մեջ և քսել 1 ճաշի գդալ բուսական յուղ:
  3. Կես ժամով դնել 180 °C տաքացրած ջեռոցում, վարունգը, բուլղարական պղպեղը, լոլիկը և պանիրը կտրատել խորանարդներով և լցել աղցանի ամանի մեջ:
  4. Հանել սմբուկները, թողնել սառչեն և մաքրել դրանք: Մաքրած սմբուկները մանր կտրատել և ավելացնել մնացած բաղադրիչներին:
  5. Կտրատել կանաչին և կանաչ սոխը, լցնել դրանք աղցանի ամանի մեջ և խառնել մնացած բուսական յուղն ու կիտրոնի հյութը:
  6. Խառնել և համեմել աղցանն աղով և պղպեղով` ըստ ճաշակի:
  7. Այն արդեն իսկ կարելի է մատուցել:

Աղցան Հարավային փայլ

Դուք կսիրահարվեք այս աղցանին նույնիսկ բաղադրատոմսը կարդալու փուլում: Անպայման փորձեք այս յուրօրինակ խորտիկը: Ի դեպ, ըստ ճաշակի կարող եք օգտագործել ցանկացած կանաչի՝ մաղադանոս, համեմ, սամիթ, սպանախ:

Բարի ախորժակ:

Տեսանյութ

Սմբուկով տաք նախուտեստ

Facebook Comments
Խնդրում ենք Գնահատեք