Աղցան պահածո. Ձմռան համար նախատեսված աղցանը կարծես թարմ լինի:
Բանջարեղենի համը նույնն է, ինչ հենց նոր բանջարանոցից քաղված վարունգով, լոլիկով և քաղցր պղպեղով աղցանինը:
Այս պահածոն խորհուրդ եմ տալիս պատրաստել բոլորին, ովքեր սիրում են թարմ բանջարեղենային ուտեստներ:
Աղցան պահածո. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
_Վարունգ 2 կգ
_Լոլիկ 2 կգ
_Բուլղարական պղպեղ 1 կգ
_Սոխ 700 գր
_Կծու պղպեղ 2 հատ
_Մաղադանոս՝ ըստ ճաշակի
_Աղ 2,5 ճաշի գդալ
Աղցան պահածո. Պատրաստման եղանակը
_Քաղցր պղպեղը, վարունգը, լոլիկը կտրատել շերտերով, սոխը` կիսաօղակներով:
_Մանր կտրատել կանաչիները:
_Խառնել բոլոր մթերքները և աղ անել, կրկին լավ խառնել:
_Խառնուրդը թողնել 30 — 50 րոպե, որպեսզի բանջարեղենից բավարար հյութ առաջանա:
_Աղցանը լցնել մաքուր, ստերիլիզացված բանկաների մեջ, փոքր ինչ սեղմել և լցնել առաջացած հյութը:
_Բանկաները ծածկել կափարիչներով, սրբիչ փռել կաթսայի մեջ, վրան դնել բանկաները, տաք ջուր լցնել մինչև ուսերը:
_Այն պահից, երբ ջուրը եռում է, մանրէազերծել 15 րոպե:
_Փակել կափարիչներով, շրջել բանկաները, փաթաթել և թողնել մինչև սառչեն:
_Պահել բանկաները նկուղում կամ պահարանում:
Աղցանը կատարյալ է տարբեր նախուտեստների և կողմնակի ուտեստների համար: Մատուցելիս կարող եք ցողել չզտված բուսական յուղ և քացախ, կստանաք հիանալի, թարմ աղցան:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Նոր աղցսն պարզ և արագ վիտամիններ