Բուրավետ Անանուխի մուրաբա. Առողջարար տնական պահածո

Անանուխի մուրաբա ՔԱՂՑՐԱՎԵՆԻՔ

Այսօր կփորձենք պատրաստել անանուխի մուրաբա։

Այս բաղադրատոմսով ժամանակին ինձ հետ կիսվել է տատիկիս գյուղի հարևանուհին։ Նա իր տան հետևում անանուխի մի ամբողջ պլանտացիա ունի: Սկզբում մտածեցի, որ կինը չորացնում է բույսը և վաճառում։ Բայց ոչ, իրականում նա բուրավետ ու առողջարար մուրաբա է պատրաստում։ Անանուխը պետք է երիտասարդ լինի, այդ դեպքում այն ավելի շատ օգտակար նյութեր ունի, իսկ մուրաբան ավելի համեղ կստացվի։

Անանուխի մուրաբա

Բացի անանուխից (կամ կիտրոնի բալասանից) այս օշարակն ունի նաև երկրորդ ոչ պակաս կարևոր բաղադրիչը՝ կիտրոնը։ Այն մուրաբային մի փոքր թթվայնություն և ցիտրուսային բույր կհաղորդի։

Մի տխրեք, եթե մուրաբան դարձել է սաթի գույնի։ Սովորական սննդի ներկի մի քանի կաթիլը կօգնի շտկել իրավիճակը և գույնը դարձնել գեղեցիկ զմրուխտի գույնի: Նույն ազդեցությունը կտա մաղադանոսը:

Անանուխի մուրաբա

Անանուխի մուրաբա. Բաղադրիչներ

_Անանուխ 300 գ

_Կիտրոն 2 հատ

_Ջուր 700 մլ

_Շաքարավազ 1,5 կգ

_Սննդի գունանյութ ըստ ճաշակի

Անանուխի մուրաբա

Անանուխի մուրաբա. Պատրաստման եղանակը

_Լվանալ թարմ անանուխը և չորացնել թղթե սրբիչներով:

_Խոշոր կտրատել ցողունների հետ միասին և լցնել կաթսայի մեջ։

_Լվանալ 2 խոշոր կիտրոն, կտրել 4 մասի, հեռացնել կորիզները։

_Այնուհետև կտրել շերտերով և լցնել անանուխի վրա:

_Կաթսայի պարունակության վրա լցնել ջուրը, բերել եռման աստիճանի և եփել 10-15 րոպե:

_Հեռացրեք կրակից, թողեք սառչի, ապա դրեք սառնարանում 12 ժամով։

_Արգանակը քամել 4 տակ ծալված թանզիֆի միջով, ավելացնել շաքարավազը և եփել 1 ժամ, եռալուց հետո՝ մարմանդ կրակի վրա։

_Լցնել տաք մուրաբան ստերիլիզացված բանկաների մեջ և փաթաթել:

_Շրջել, ծածկել սրբիչով և թողնել սառչի։

Անանուխի մուրաբա

Եթե ​​դուք սիրում եք մոխիտո, ապա այս անանուխ-կիտրոնի մուրաբան ձեզ հարմար է։

Ի դեպ, սրանից հիանալի հյութ է ստացվում, պարզապես պետք է օշարակը ջրով նոսրացնել:

Անանուխի մուրաբան պատրաստ է:

Բարի ախորժակ:

Տեսանյութ

3 տնական լիմոնադ

Facebook Comments
Խնդրում ենք Գնահատեք