Անգլիական կուլիչ. Զատկի սեղանի հետաքրքիր ու նրբահամ աղանդերն անչափ համեղ է ստացվում

Անգլիական կուլիչ ՔԱՂՑՐԱՎԵՆԻՔ

Անկեղծ ասած, անգլիական կուլիչի բաղադրատոմսը շատ չի տարբերվում ավանդականից, որն օգտագործում են տնային տնտեսուհիները ամեն տարի Զատկի նախօրեին։ Միակ յուրահատկությունը կարելի է անվանել բաղադրիչների շարքում կոճապղպեղի փոշու առկայությունը, որը թխվածքին տալիս է ավելի հետաքրքիր համ և կծու բուրմունք։

Կարելի է նշել նաև, որ դրա վրա չենք քսում ջնարակ, այլ միայն մեղրաջուր։ Ի դեպ, սա թույլ կտա տոնական թխվածքը զարդարել ձեր ցանկությամբ, օրինակ՝ զարդարել հրուշակեղենի փշուրներով, որոնք հեշտությամբ կպչում են կպչուն մակերեսին։

Անգլիական կուլիչ

Անգլիական կուլիչ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները

_Ալյուր 700 գր

_Շաքարավազ 100 գր

_Կաթ 300 մլ

_Ձու 1 հատ և 4 դեղնուց

_Կարագ 80 գր

_Մուգ չամիչ 150 գր

_Չոր խմորիչ 6 գր

_Վանիլային շաքար 2 ճաշի գդալ

_Մեղր 1 ճաշի գդալ

_Կոճապղպեղի փոշի 1 թեյի գդալ

_Աղ 0,5 թեյի գդալ

Անգլիական կուլիչ

Անգլիական կուլիչ

Անգլիական կուլիչ. Պատրաստման եղանակը

_Ալյուրը մաղել աղի և կոճապղպեղի փոշու հետ։

_Փափկած կարագը մանր կտրատել և մատներով տրորել ալյուրի հետ։

_Բրգաձև անել, մեջը խորշ անել, լցնել խմորիչը, ավելացնել շաքարավազը, ձուն և դեղնուցները, կաթը լցնել և խմոր հունցել։

_Խմորը հունցել այնքան, մինչև դադարի կպչել ձեր ձեռքերին։

_Լցնել չամիչը, հունցել, որպեսզի դրանք հավասարաչափ բաշխվեն։

_Խմորից գնդիկ ձևավորել, յուղել բուսայուղով, ծածկել և թողնել տաք տեղում 1,5 ժամ։

_Խմորը լցնել թխվածքաբլիթի ձևամանների մեջ, ծածկել մաքուր սրբիչներով և 40 րոպե թողնեել տաք տեղում, որպեսզի հասունանա։

_Այն պետք է լավ բարձրանա և ծավալը ավելանա առնվազն 2 անգամ։

_Թխել 180°C տաքացրած ջեռոցում, մինչև եփվի 20-45 րոպե՝ կախված չափից։

_Տաք թխվածքին քսել մեղրով օշարակ և թողնել սառչի:

Անգլիական կուլիչ

Անգլիական կուլիչ

Բարի ախորժակ:

Տեսանյութ

Զատկի կուլիչ Կրաֆին

Խնդրում ենք Գնահատեք