Առանց խմորիչի խմոր. Ունիվերսալ խմորով կարող եք ցանկացած միջուկով կարկանդակ պատրաստել և շատ լավ կստացվի

Առանց խմորիչի խմոր ՏԱՔ ՈՒՏԵՍՏՆԵՐ

Պատրաստեք Առանց խմորիչի խմոր և կարող եք ամեն տեսակ միջուկով կարկանդակներ ու բուլկիներ թխել:

Խմորիչը տորթերի և բուլկիների համար օգտակար բաղադրիչ է, քանի որ դրանք փափկացնում է, տալիս է փափուկ ծակոտկեն հյուսվածք։

Այնուամենայնիվ, խմորիչով սնունդ ուտելը կարող է վնասակար լինել օրգանիզմի համար: Փաստն այն է, որ խմորիչը հանգեցնում է քրոնիկական միկրոպաթոլոգիայի: Նրանք նվազեցնում են մարմնի դիմադրությունը շրջակա միջավայրի անբարենպաստ գործոնների նկատմամբ: Ուստի արժե խմորիչով բլիթներ ուտել քիչ քանակությամբ։

Եկեք խոսենք առանց խմորիչ խմորի բաղադրատոմսի մասին, որով կարկանդակները փարթամ են ստացվում:

Առանց խմորիչի խմոր

Առանց խմորիչի խմոր. Բաղադրությունը

_ալյուր — 900 գ

_ձու — 2 հատ

_մածուն — 300 գ

_աղ — 1 թեյի գդալ

_թթվասեր 24% — 200 գ

_շաքարավազ — 1 ճաշի գդալ

_բուսական յուղ — 1 ճաշի գդալ

_փխրեցուցիչ — 16 գ

Առանց խմորիչի խմոր

Առանց խմորիչի խմոր. Պատրաստման եղանակը

_Մածունը պետք է խառնել թթվասերի հետ և տաքացնել մինչև 40-45 աստիճան։ 700 գրամ ալյուրով տարայի մեջ լցնել թթվասերն ու մածունը, ձվերը կոտրել և լավ խառնել։

_Ստացված զանգվածի մեջ լցնել շաքարավազը, աղը, փխրեցուցիչը և թեթև խառնել։ Ալյուրի զանգվածի մեջ լցնել արևածաղկի ձեթը, բահիկով զգուշորեն հունցել խմորը։

_Այն պետք է ստացվի փափուկ և ոչ կպչուն, այլապես զանգվածին պետք է մի քիչ ալյուր ավելացնել։

_Մնացած ալյուրը ցանել աշխատանքային մակերեսին, շարունակել խմորը հունցել վրան։ Խմորի գնդիկը թողեք 10 րոպե, ապա նորից հունցեք։

_Խմորը գրտնակել բարակ շերտով՝ ոչ ավելի, քան մեկ սմ հաստությամբ։

_Նախապես պատրաստեք ձեր սիրած միջուկը՝ կաղամբը, կարտոֆիլը, լյարդը և այլն:

_Խմորի շերտը կտրատում ենք փոքր քառակուսիներով՝ մոտ 4×4 սմ։ Յուրաքանչյուր քառակուսու մեջ լցնել միջուկը և փակել խմորի ներսում։

_Եթե ​​խմորը երկար է մնում սեղանին, անպայման շուռ տվեք։ Հակառակ դեպքում միջուկը փակելը չի ​​ստացվի, խմորի եզրերը կպչուն չեն լինի։

_Տապակել կարկանդակները տաք բուսայուղի մեջ բարձր կողմերով տապակի մեջ։ Յուրաքանչյուր կարկանդակը պետք է կարմրի երկու կողմից:

Առանց խմորիչի խմոր

Փարթամ կարկանդակներ կարելի է պատրաստել ցանկացած միջուկով՝ լինի մսային, թե բանջարեղենային։

Բարի ախորժակ:

Տեսանյութ

Համեղ կարկանդակ

Խնդրում ենք Գնահատեք