Առանց ձվի ձվածեղ. Համեղ սիսեռով ձվածեղի նման բուսական բլիթը հնդկական խոհանոցի ավանդական ուտեստ է

Առանց ձվի ձվածեղ ՏԱՔ ՈՒՏԵՍՏՆԵՐ

Առանց ձվի ձվածեղ պատրաստեք սիսեռի ալյուրի հիման վրա, թարմ կանաչիների, բանջարեղենի և կծու համեմունքների ավելացումով:

Պատրաստի ուտեստն արևոտ դեղին գույնով, թեթևակի տապակած կեղևով և բազմագույն ցրված միջուկով մի քիչ նման է ձվածեղի, այստեղից էլ անունը:

Ուտեստը պարզ է, հագեցնող, համեղ և հեշտ պատրաստվող։ Սիսեռի ալյուրը թույլ է տալիս վստահորեն փորձարկել միջուկները: Հիմնական բանն այն է, որ բոլոր բաղադրիչները շատ մանր կտրատած լինեն, որպեսզի արագ տապակվեն։ Սա հիանալի տարբերակ է օրվա ընթացքում հագեցնող նախաճաշի կամ խորտիկի համար: Փորձեք անպայման:

Առանց ձվի ձվածեղ
Առանց ձվի ձվածեղ. Բաղադրիչներ

_Սիսեռի ալյուր — 150 գ

_Քրքում — 0,25 թեյի գդալ

_Չաման — 0,25 թեյի գդալ

_Համեմի սերմեր — 1 թեյի գդալ

_Աղ — 0,5 թեյի գդալ (+ ըստ ճաշակի)

_Խմելու ջուր — 200 մլ

_Լոլիկ — 100 գ

_Քաղցր պղպեղ (մաքրված) — 100 գ

_Կարմիր սոխ — 50-70 գ

_Մաղադանոս / համեմ — 11 գ

_Կոճապղպեղի արմատ — 1-2 սմ (4-8 գ)

_Չիլի պղպեղ — 2-3 սմ (5 գ)

_Բուսական յուղ — ըստ անհրաժեշտության (տապակելու համար)

Առանց ձվի ձվածեղ Առանց ձվի ձվածեղ

Առանց ձվի ձվածեղ. Պատրաստման եղանակը

_Խառնել բոլոր չոր բաղադրիչները՝ սիսեռի ալյուրը, քրքումը, չամանը, համեմը և աղը։

_Լցնել 200 մլ սառը խմելու ջուր։ Ամեն ինչ մանրակրկիտ խառնել, որպեսզի գնդիկներ չմնան, և թողեք խառնուրդը թրմվի 30 րոպե։

_Միևնույն ժամանակ, մաղադանոսը (կամ համեմը), կարմիր սոխը, լոլիկը, բուլղարական պղպեղը և մի փոքր կտոր կծու պղպեղը շատ մանր կտրատել։ Կոճապղպեղի արմատը մաքրել և մանր քերիչով անցկացնել։

_Քաղցր պղպեղը մանր կտրատելու փոխարեն կարելի է անցկացնել կոպիտ քերիչով։

_Բոլոր պատրաստված բաղադրիչները կտրատման ընթացքում բաց թողնված հյութի հետ ավելացնել սիսեռի խառնուրդին։

_Ամեն ինչ մանրակրկիտ խառնել, համտեսել խառնուրդը և անհրաժեշտության դեպքում ավելացնել մի քիչ աղ՝ ըստ ճաշակի:

_Չկպչող տապակը տաքացնել միջին կրակի վրա և վրձնով բարակ շերտով քսել բուսայուղ։

_Թավայի մեջ ավելացնել մոտ 4-5 ճաշի գդալ ստացված խառնուրդը: Անհրաժեշտության դեպքում տապակը մի փոքր թեքեք տարբեր ուղղություններով, որպեսզի խառնուրդը հավասարաչափ բաշխվի հատակին:

_Ստացված բլիթը տապակել 4-5 րոպե, մինչև խմորի մակերեսը փայլատ դառնա, իսկ ներքևը կարմրի։

_Բլիթի մակերեսին ցանել մի քիչ բուսական յուղ (մոտ 0,5-1 թ/գդ)։

_Այնուհետև շրջել և տապակել ևս 1-1,5 րոպե մյուս կողմից։ Տաք ձվածեղը տեղափոխեք ափսեի մեջ և անհրաժեշտության դեպքում կրկնեք ընթացակարգը։

Առանց ձվի ձվածեղ Առանց ձվի ձվածեղ

Առանց ձվի ձվածեղը պատրաստ է։

Առանց ձվի ձվածեղ

Բարի ախորժակ!

Տեսանյութ

Համեղ նախաճաշ

Խնդրում ենք Գնահատեք