Արագ թխուկներ մածունով. Ջեռոցում թխվող համեղ ոլորքներ

Արագ թխուկներ մածունով ՔԱՂՑՐԱՎԵՆԻՔ

Առաջարկում ենք պատրաստել Արագ թխուկներ մածունով: Դրանք ձևավորվում են 15 րոպեում և նույնքան էլ թխվում են ջեռոցում։

Իհարկե, սրանք պատրաստելու համար կարող եք օգտագործել տարբեր միջուկներ։ Օրինակ՝ եփած խտացրած կաթ, շոկոլադե մածուկ, կրեմ, թանձր մուրաբա, ջեմ հարմար են։ Որպես խմորի բուրավետիչ կարող եք վերցնել ոչ միայն նարնջի, այլև կիտրոնի կեղևը, ինչպես նաև վանիլային շաքարավազը։

Որպեսզի լցոնած թխուկները համեղ լինեն, կարևոր է, որ բոլոր բաղադրիչները լինեն սենյակային ջերմաստիճանում։ Մածունը կարելի է փոխարինել թթվասերով, իսկ փխրեցուցիչը՝ 0,5 թեյի գդալ սոդայով։ Արևածաղկի ձեթի փոխարեն կարելի է վերցնել 60 գ կարագ կամ պատրաստել դրանց խառնուրդը։

Արագ թխուկներ մածունով
Արագ թխուկներ մածունով. Բաղադրիչներ

_Ձու 1 հատ

_Շաքարավազ 95 գ

_Արևածաղկի ձեթ 70 մլ

_Աղ 1 պտղունց

_Կեֆիր 150 մլ

_Ցորենի ալյուր 330 գ

_Փխրեցուցիչ 1 թեյի գդալ

_Նարնջի կեղև 1 թեյի գդալ

_Դառը շոկոլադ՝ ըստ ճաշակի

_Դարչին 0,5 թեյի գդալ

Արագ թխուկներ մածունով
Արագ թխուկներ մածունով. Պատրաստման եղանակը

_70 գ շաքարավազը խառնել աղի, նարնջի կեղևի, մածունի և արևածաղկի ձեթի հետ։

_Ավելացնել փխրեցուցիչ, հարել։ Ալյուրը մաղել և ձեռքերին չկպչող փափուկ խմոր հունցել։

_Խմորը բաժանել 4 մասի, յուրաքանչյուրը գնդիկ անել։

_Այնուհետև դրանցից յուրաքանչյուրը գրտնակել շրջանաձև, բաժանել հատվածների՝ պիցցայի նման:

_Խմորի կտորների վրա դնել միջուկը կամ խմորին շաղ տալ մնացած դարչին խառնած շաքար։

_Խմորը ոլորել և կարի կողմը ներքև դնել յուղաթղթով ծածկված ջեռոցի տապակի վրա:

_Թխել 15-20 րոպե նախապես 180°C տաքացրած ջեռոցում։

Արագ թխուկներ մածունով

Ձեզ դուր կգան այս խմորիչ չպարունակող թխվածքաբլիթները իրենց պարզության, բազմակողմանիության և անհավատալի համի համար: Միայն մեկ ձվից ստացվում է 32 թխվածքաբլիթ:

Սա շատ մատչելի բաղադրատոմս է ամեն օր թեյի համար համեղ խմորեղեն թխելու համար:

Բարի ախորժակ:

Տեսանյութ

Հեշտ կրուասաններ

Facebook Comments
Խնդրում ենք Գնահատեք