Պատրաստենք շատ համեղ մսով Արագ կարկանդակներ լավաշով:
Մսով կարկանդակները միշտ համարվում են ամենասիրվածները թխելու միջավայրում։ Աշխարհի շատ երկրներում դուք կարող եք գտնել մսով կարկանդակ պատրաստելու բաղադրատոմսեր:
Ավելի հաճախ շերտավոր կարկանդակներ են պատրաստվում արևելքում։ Իսկ եվրոպացիները նախընտրում են բաց կարկանդակներ պատրաստել մսային միջուկով՝ ներսում ավելացնելով պանիր։
Մսով կարկանդակների բազմազանությունը զարմանալի է։ Ցանկանում ենք ցույց տալ շատ համեղ հոտով և հյութալի միջուկով պարզ մսային կարկանդակների բաղադրատոմսը։
Արագ կարկանդակներ լավաշով. Բաղադրիչները
_բուսական յուղ — 50 մլ
_աղացած միս — 300 գ
_սոխ — 1 հատ
_գազար — 1 հատ
_կաղամբ — 300 գ
_աղ — 1,5 թեյի գդալ
_լավաշի կտոր 50×30 — 2 հատ
_ձու — 2 հատ
_հունական յոգուրտ — 200 մլ
_պանիր — 50 գ
_ալյուր — 100 գ
Արագ կարկանդակներ լավաշով. Պատրաստման եղանակը
_Սոխը բարակ քառորդներով կտրատել, մանր քերիչով անցկացնել գազարը, կաղամբը մանր կտրատել։ Թավայի մեջ բուսայուղով տապակել աղացած միսը։
_Սոխն ու գազարը լցնել մսի մեջ, խառնել բաղադրիչները։ Կաղամբը լցնել թեթև տապակած բանջարեղենի վրա, նորից խառնել։
_Միջին կրակի վրա լցոնը 15 րոպե եփելք կափարիչով ծածկված։
_Չմոռանաք աղ անել միջուկին (1 թեյի գդալ) և մի փոքր սառեցնել։
_Այնուհետև երկու լավաշի վրա, հավասարաչափ տարածել լցոնը:
_Լավաշը փաթաթել ռուլետների նման, կտրատել փոքր մասերով։
_Առանձին ամանի մեջ միացնել ձվերը աղի, մածունի և ալյուրի հետ, լավ խառնեք։ Պանիրը մանր քերիչով մանրացնել, խառնել մածունի զանգվածի հետ։
_Փոքր ռուլետները թաթախել մածունի և ձվի խառնուրդի մեջ։
_Տապակի մեջ տաքացնել 150 մլ բուսական յուղ։ Տապակել ռուլետները միջին ջերմության վրա երկու կողմից, մինչև ոսկե դարչնագույնը:
Մսով լցոնին ցանկության դեպքում, կարող եք ավելացնել մանր կտրատած կանաչիներ՝ մաղադանոս, սամիթ և կանաչ սոխ։
Ստացվում են մեծ քանակությամբ մսային կարկանդակներ, որոնց համար պետք չէ խմոր հունցել։
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Լավաշով ռուլետ