Բալով թխվածքաբլիթներ. Մրգային փխրուն խմորեղեն

Բալով թխվածքաբլիթներ ՔԱՂՑՐԱՎԵՆԻՔ

Վերջերս ես սկսեցի հատուկ բաղադրատոմսով պատրաստել Բալով թխվածքաբլիթներ շերտավոր խմորով։ Նախկինում սա ոչ մի կերպ չէր հաջողվում. կամ խմորը շատ չոր էր, կամ թխվելիս քանդվում էր, իսկ հիմա իմ խմորեղենը օրինակելի է:

Եթե ​​ձեզ անհանգստացնում է շերտավոր խմորի հետ աշխատելը, մի կողմ թողեք ձեր կասկածները: Բավական է սովորական խմորիչով խմորը հունցել և դնել ջրի մեջ։ Հետաքրքիր մեթոդ է, չէ՞:

Որպես միջուկ՝ ես օգտագործում եմ կորիզները հեռացված բալ։ Բայց դուք կարող եք պատրաստել թխուկներ ջեմով, մարմելադով, խնձորով կամ նույնիսկ Նուտելլայով: Եթե ​​ցանկանում եք չոր խմորիչը փոխարինել սեղմված խմորիչով, ապա վերցրեք 20 գ:

Բալով թխվածքաբլիթներ

Բալով թխվածքաբլիթներ. Բաղադրիչներ

_Ցորենի ալյուր 420 գ

_Ձու 3 հատ

_Կաթ 100 մլ

_Թթվասեր 2 ճաշի գդալ

_Կարագ 120 գ

_Շաքարավազ 50 գ

_Վանիլային շաքարավազ 8 գ

_Չոր խմորիչ 7 գ

_Աղ 0,3 թեյի գդալ

_Բալ 300 գ

Բալով թխվածքաբլիթներ

Բալով թխվածքաբլիթներ. Պատրաստման եղանակը

_Խմորիչը լուծել տաք կաթի մեջ։

_2 ձուն հարել շաքարավազի և վանիլային շաքարի հետ։

_Վերջում ավելացնել 20% յուղայնության թթվասերը:

_Թթվասերի խառնուրդի մեջ լցնել խմորիչի լուծույթը՝ հալած կարագի հետ միասին։

_Այժմ ավելացրեք ալյուրը և հունցեք խմոր, որը չի կպչում ձեռքերին։

_Խմորի վրա ցանել ալյուր և դնել թաց սրբիչի վրա։

_Կտորը կապել և խմորը դնել 20°C ջրով լցված կաթսայի մեջ 1 ժամ։

_Պատրաստի խմորը դնել մաղի վրա, այնուհետև հունցել ալյուր ցանած սեղանի վրա։

_Խմորը բաժանել 4 մասի, գնդիկներ ձևավորել, ծածկել թաղանթով և թողնել 15 րոպե։

_Յուրաքանչյուր գնդիկ գրտնակել բարակ շերտով և կտրում 8 մասի:

_Բալը դնել խմորի լայն եզրին և ոլորել։

_Ծածկել բաց մասերը և թողնել 40 րոպե։

_Ռուլետները դնել յուղաթղթով պատված ջեռոցի  տապակի վրա և քսել մնացած ձվի և կաթի խառնուրդը:

_Թխել 17 րոպե 200°C ջերմաստիճանում։

Բալով թխվածքաբլիթներ

Խորհուրդ. Ուշադիր եղեք խմորի հարցում: Ձեզ կարող է ավելի քիչ կամ շատ ալյուր անհրաժեշտ լինել։ Խմորը չպիտի կպչի ձեռքերին և չպիտի պնդանա:

Տեսանյութ

 

Facebook Comments
Խնդրում ենք Գնահատեք