Բանանի տապակա. Նրբահամ աղանդեր ֆրանսիական խոհանոցից

Բանանի տապակա ՔԱՂՑՐԱՎԵՆԻՔ

Բանանի տապակա. Նրբահամ աղանդեր ֆրանսիական խոհանոցից

Քչերը գիտեն, որ չորահացերը, որոնց մենք սովոր ենք, իրականում ֆրանսիական տոստեր են: Իսկ ձվի մեջ տապակած հացի պատմության արմատները հասնում են 5-րդ դար: Հանուն արդարության պետք է ասել, որ քաղցր հացը համարվում է ֆրանսիական: Մուրաբայով, մրգերով կամ պարզապես շաքարով:

Մեր դեպքում դա կլինի ֆրանսիական տապակա բանանով:Ճիշտն ասած, մեր օրերում դժվար է դասակարգել այս ուտեստը որևէ հատուկ խոհանոցի: Օրինակ, Ամերիկայում տարածված է գետնանուշի կարագով և ջեմով տոստը: Մեզ բոլորիս ծանոթ է կաթնաշոռով քաղցր չորահացերը: Իսկ ինչու՞ չփորձել ավելացնել քաղցր մրգեր:

Բանանի տապակա

Բանանի տապակա. Անհրաժեշտ բաղադրիչները

  • Բանան 2 հատ
  • Կարագ 1 ճաշի գդալ
  • Շաքարավազ 2 ճաշի գդալ
  • Տոստ հաց 5 հատ
  • Ձու 1 հատ
  • Կաթ 1 ճաշի գդալ
  • Շագանակագույն շաքար 100 գ
  • Դարչին ՝ ըստ ճաշակի

բանանով կարկանդակ

Բանանի տապակա. Պատրաստման եղանակը

  1. Մաքրել բանանը, կտրել կտորները և կարագով տապակել թավայի մեջ, մինչ դրանք ոսկեգույն դառնան:
  2. Ավելացնել շաքարավազ (1 ճաշի գդալ), խառնել և եփել ևս մեկ կամ երկու րոպե, կտրել կեղևը հացից և յուրաքանչյուր կտորը գրտնակել բարակ, հավասար շերտերով:
  3. Ձուն հարել 1 ճաշի գդալ շաքարի հետ ավելացնել կաթ և խառնել:
  4. Յուրաքանչյուր կտոր հացի վրա դնել մոտ 1 ճաշի գդալ բանանի միջուկ: Եզրերին քսել ձվի խառնուրդով և հացը գլանաձև ոլորեք:
  5. Յուրաքանչյուր գլան թաթախել ձվի խառնուրդի մեջ և տապակել երկու կողմերից `մինչև ոսկե դարչնագույն:
  6. Դրանից հետո գլանիկները թաթախել մի փոքր դարչինի հետ խառնված շագանակագույն շաքարի մեջ և մատուցեք դրանք:

Բանանի տապակա

Նախուտեստը հավասարապես համեղ կլինի թե տաք, թե սառը վիճակում: Արդեն պատկերացնում եք, որ լցոնումները կարող են բոլորովին տարբեր լինել: Ողջունվում են հատապտուղները, պահածոները կամ նույնիսկ համեղ յուրահատկությունները պանրով և խոզապուխտով:

Բանանի տապական պատրաստ է:

Բարով վայելեք

Տեսանյութ

Բանանը ջեռոցում շոկոլադե գլազուրով

Facebook Comments
Խնդրում ենք Գնահատեք