Բանանի տապակա. Նրբահամ աղանդեր ֆրանսիական խոհանոցից
Քչերը գիտեն, որ չորահացերը, որոնց մենք սովոր ենք, իրականում ֆրանսիական տոստեր են: Իսկ ձվի մեջ տապակած հացի պատմության արմատները հասնում են 5-րդ դար: Հանուն արդարության պետք է ասել, որ քաղցր հացը համարվում է ֆրանսիական: Մուրաբայով, մրգերով կամ պարզապես շաքարով:
Մեր դեպքում դա կլինի ֆրանսիական տապակա բանանով:Ճիշտն ասած, մեր օրերում դժվար է դասակարգել այս ուտեստը որևէ հատուկ խոհանոցի: Օրինակ, Ամերիկայում տարածված է գետնանուշի կարագով և ջեմով տոստը: Մեզ բոլորիս ծանոթ է կաթնաշոռով քաղցր չորահացերը: Իսկ ինչու՞ չփորձել ավելացնել քաղցր մրգեր:
Բանանի տապակա. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
- Բանան 2 հատ
- Կարագ 1 ճաշի գդալ
- Շաքարավազ 2 ճաշի գդալ
- Տոստ հաց 5 հատ
- Ձու 1 հատ
- Կաթ 1 ճաշի գդալ
- Շագանակագույն շաքար 100 գ
- Դարչին ՝ ըստ ճաշակի
Բանանի տապակա. Պատրաստման եղանակը
- Մաքրել բանանը, կտրել կտորները և կարագով տապակել թավայի մեջ, մինչ դրանք ոսկեգույն դառնան:
- Ավելացնել շաքարավազ (1 ճաշի գդալ), խառնել և եփել ևս մեկ կամ երկու րոպե, կտրել կեղևը հացից և յուրաքանչյուր կտորը գրտնակել բարակ, հավասար շերտերով:
- Ձուն հարել 1 ճաշի գդալ շաքարի հետ ավելացնել կաթ և խառնել:
- Յուրաքանչյուր կտոր հացի վրա դնել մոտ 1 ճաշի գդալ բանանի միջուկ: Եզրերին քսել ձվի խառնուրդով և հացը գլանաձև ոլորեք:
- Յուրաքանչյուր գլան թաթախել ձվի խառնուրդի մեջ և տապակել երկու կողմերից `մինչև ոսկե դարչնագույն:
- Դրանից հետո գլանիկները թաթախել մի փոքր դարչինի հետ խառնված շագանակագույն շաքարի մեջ և մատուցեք դրանք:
Նախուտեստը հավասարապես համեղ կլինի թե տաք, թե սառը վիճակում: Արդեն պատկերացնում եք, որ լցոնումները կարող են բոլորովին տարբեր լինել: Ողջունվում են հատապտուղները, պահածոները կամ նույնիսկ համեղ յուրահատկությունները պանրով և խոզապուխտով:
Բանանի տապական պատրաստ է:
Բարով վայելեք
Տեսանյութ
Բանանը ջեռոցում շոկոլադե գլազուրով