Բանջարեղենով Գալետ պատրաստելու բաղադրատոմսում միանգամից երկու դասական ֆրանսիական ճաշատեսակներ են միացել՝ թխվածքաբլիթն ու ռատատուն:
Բարակ խմորով հարթ բաց կարկանդակների բաղադրատոմսը աշխարհին ներկայացրեցին ֆրանսիացի գյուղացի խոհարարները, որոնք բացի ճաշ պատրաստելուց, ունեին բազմաթիվ այլ պարտականություններ։
Միջուկը կարող է լինել բացարձակապես ցանկացած, իսկ թխվածքաբլիթները տարբերվում են այլ խմորեղեններից խիտ, խրթխրթան, նույնիսկ չոր խմորով: Այս հատկությունը նույնիսկ ձեռնտու է. այն հիանալի կերպով պահպանում է միջուկի բոլոր հյութերը և չի թուլանում:
Բանջարեղենով Գալետ. Բաղադրիչներ
_Ցորենի ալյուր 1,5 բաժակ
_Արևածաղկի ձեթ 75 մլ
_Բաց գարեջուր 75 մլ
_Աղ՝ ըստ ճաշակի
_Սոխ 1 հատ
_Լոլիկ 6 հատ
_Բուլղարական պղպեղ 0,5 հատ
_Մաղադանոս 1 փունջ
_Ձիթապտղի յուղ 3 ճաշի գդալ
_Սմբուկ 1 հատ
_Ցուկկինի 1 հատ
_Պրովանսյան համեմունքներ 1 ճաշի գդալ
_Սխտոր 4 պճեղ

Բանջարեղենով Գալետ. Պատրաստման եղանակը
_Պատրաստել խմորը։ Ալյուրը մաղել խորը ամանի մեջ, ավելացնել մի պտղունց աղ, լցնել գարեջրի հետ խառնած ձեթը, հունցել։ Խմորը ծածկել սրբիչով և թողնել կես ժամ։
_Սոուսի համար սոխը հնարավորինս մանր կտրատել և տապակել 1 ճաշի գդալ արևածաղկի ձեթի մեջ, ավելացնել փոքր խորանարդիկներով կտրատած պղպեղ։
_Երեք լոլիկի վրա խաչաձև կտրվածքներ անել, վրան լցնել եռման ջուր, հեռացնել կեղևը, կտրատել միջուկը փոքր խորանարդիկներով և լցնել թավայի մեջ:
_Եփել այնքան, մինչև հեղուկը մասամբ գոլորշիանա։ Աղ, պղպեղ անել՝ ըստ ճաշակի, ավելացնել մանր կտրատած մաղադանոսը, կաթսան վերցնել կրակից։
_Միջուկի համար դդմիկը, սմբուկը և մնացած լոլիկը կտրատել բարակ շերտերով։ Աղ անել սմբուկին և թողեք 5 րոպե, ապա լվացեք և չորացրեք:
_Խմորը գրտնակել մեծ բլիթով, տեղափոխել յուղաթղթով ծածկված ջեռոցի տապակի վրա: Բլիթի վրա քսել տոմատի սոուս։
_Դդմիկի, սմբուկի և լոլիկի շրջանակները պարուրաձև շարել: Խմորի եզրերը վերև ծալել։
_Գալետը դնել 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում 30-35 րոպե։
_Պատրաստել սոուսը։ Մնացած ձիթապտղի յուղը խառնել մնացած աղացած սխտորի հետ, ավելացնել պրովանսյան համեմունքները, խառնել։
_Բուրավետ խառնուրդը լցնել թխվածքաբլիթի վրա (խմորի եզրերին նույնպես քսել), կրկին 10 րոպեով դնել ջեռոցը։
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Պիցցա առանց խմոր թխելու