Բաց կարկանդակ հատապտուղներով

Բաց կարկանդակ հատապտուղներով ՔԱՂՑՐԱՎԵՆԻՔ

Բաց կարկանդակ հատապտուղներով. Բոլորն են սիրում, որ ամառային տորթերը քիչ խմոր ունենան և ավելի շատ մրգեր ու հատապտուղներ լինեն: Մեր բաղադրատոմսը լիովին համահունչ է այս ցանկությանը: Հատապտուղներով բաց կարկանդակիը ձեզ կուրախացնի իր հյութալի և անուշաբույր լցոնով և կզարմացնի իր անսովոր գեղեցիկ դեկորով:

Խմորի կտորները պատահականորեն ձևավորում են Բաց կարկանդակ հատապտուղներով: Նրանք չպետք է շատ ծածկեն լցոնումը, այլ միայն թեթևակի խրվեն կարամելացված հատապտուղների մեջ: Տորթի համն ավելի արտահայտիչ դարձնելու համար ավելացվել են մի քանի աղացած նուշ և դարչին:

Բաղադրիչների այս զարմանալի համադրության արդյունքում ծնվում է իսկապես կախարդական համով աղանդեր:

Բաց կարկանդակ հատապտուղներով

Բաց կարկանդակ հատապտուղներով. Բաղադրիչները

  • Ցորենի ալյուր 350 գ
  • Ելակ 500 գ
  • Հաղարջ 500 գ
  • Կարագ 230 գ
  • Շաքարի փոշի 150 գ
  • Նուշ 20 գ
  • Ձու 1 հատ
  • Շագանակագույն շաքար 2 ճաշի գդալ
  • Վանիլային շաքարավազ 0,5 թեյի գդալ

Բաց կարկանդակ հատապտուղներով

Բաց կարկանդակ հատապտուղներով

Բաց կարկանդակ հատապտուղներով. Պատրաստման եղանակը

  1. Խառնել կարագը, ձվի դեղնուցը, 50 գ շաքարի փոշի, վանիլի կեսը և ալյուրը:
  2. Խմորը հունցել, բաժանեք այն երեք հավասար մասի: Դրանցից երկուսը համատեղել, խմորը ծածկել պլաստիկե թաղանթով և սառեցնել 30 րոպե:
  3. Կտրել փոքր ելակները կիսով չափ, իսկ մեծերը երեք մասի: Ավելացնել հաղարջ, շագանակագույն շաքար և վանիլ: Հատապտուղները եփել միջին ջերմության վրա, մինչև հաղարջները սկսի փխլվել: Քամել հատապտուղները, ավելորդ հեղուկը հեռացնելու համար օգտագործել մաղ: Օշարակը պահպանել:
  4. Խմորի մեծ կտորը գրտնակել 0,5 սմ հաստությամբ շերտով, շերտը տեղափոխել կլոր ձևամանի մեջ` 24 սմ տրամագծով և ձևավորել կողմերը: Պատառաքաղով մի քանի տեղից ծակծկել խմորը:
  5. Խմորը ծածկել յուղաթղթով և վրան լցնել լոբի, կամ այլ հատիկեղեն: 10-15 րոպե թխել ջեռոցում, որը նաախապես տաքացվել է 180 աստիճան:
  6. Դրանից հետո դատարկել լոբին, հեռացնել թուղթը և թխել ևս 7-10 րոպե:
  7. Խմորի վրա ցանել աղացած նուշ, լցրեք լցոնը և 3 ճաշի գդալ օշարակ: Գրտնակել խմորի փոքր մասը և կտրատել այն կտորներով, 4 սմ կողմերով: Պատահականորեն շարել դրանք հատապտուղների վրա:
  8. Հարել սպիտակուցը և քսել խմորի քառակուսիների վրա: Ցանել դարչինի և շաքարի փոշու խառնուրդը:
  9. Պատրաստի խմորի եզրերը ծածկել փայլաթիթեղով: Թխել տորթը 20-25 րոպե:
  10. Երբ Բաց կարկանդակը հատապտուղներով սառչի, դուք կարող եք այն մատուցել պաղպաղակի գնդիկներով, որոնց վրա կարելի է լցնել հատապտուղների օշարակ:

Բաց կարկանդակ հատապտուղներով

Բաց կարկանդակ հատապտուղներով

Բաց կարկանդակը հատապտուղներով պատրաստ է:

Բարի ախորժակ:

Տորթ Թագավորական Դուետ․ Անչափ Նուրբ, Համեղ և Քնքուշ՝ մուսով Տորթ

Խնդրում ենք Գնահատեք