Բլիթներ Շելպեկ. Այսօր կխոսենք ջրով բլիթներ պատրաստելու եղանակով։
Շելպեկ բլիթները ղազախական ազգային խոհանոցի հպարտությունն են: Սրանք ձեթի մեջ տապակած կլոր բլիթներ են։ Դրանք պատրաստվել են 100 տարի առաջ արևապաշտների կողմից, այդ իսկ պատճառով հյուրասիրության ավանդական ձևը շրջանաձև է: Այսօր բլիթների բաղադրատոմսերը հնարավոր չէ հաշվել, քանի որ յուրաքանչյուր տնային տնտեսուհի իր կողմից ավելացնում է որևէ յուրահատուկ բան։
Այս բլիթները հիանալի կերպով կլրացնեն ցանկացած երկրորդ ճաշատեսակ, ինչպես նաև կծառայեն որպես թեյի հիանալի խորտիկ: Պատրաստեք և վայելեք։
Բլիթներ Շելպեկ. Բաղադրիչներ
_Ցորենի ալյուր 500 գ
_Ջուր 200–220 մլ
_Աղ 1 ճ.գ
_Արևածաղկի ձեթ՝ ըստ ճաշակի
Բլիթներ Շելպեկ. Պատրաստման եղանակը
_Տաք ջրին խառնել աղը մինչև լուծվի։ Խորը ամանի մեջ ստացված հեղուկին խառնել ալյուր, խմորը մանրակրկիտ հունցել և թողնել տաք տեղում 30 րոպե։
_Ստացված զանգվածը կտրատել և բաժանել 7–9 մասի։
_Խմորի կտորները գնդիկներ անել, ծածկել թաղանթով կամ մաքուր թեյի սրբիչով և թողնել ևս 10-20 րոպե:
_Խմորի գնդիկները գրտնակել բարակ շերտով։ Տապակել յուրաքանչյուր բլիթը երկու կողմից մինչև ոսկեգույն դառնալը, պատառաքաղներով պտտելով մեկ ուղղությամբ՝ 5-7 անգամ։
Վերջ, ոսկեգույն բլիթները պատրաստ են: Ավելորդ յուղը հեռացնելու համար դրանք դրեք թղթե սրբիչների վրա:
Բլիթները կարող եք օգտագործել ամեն ինչի համար՝ խորտիկներ պատրաստելու համար, որպես աղանդերի հիմք, կամ որպես հավելում ձեր սիրելի առաջին և երկրորդ ճաշատեսակների համար:
Բարի ախորժակ: