Բլիթներ Շելպեկ. Այս բաղադրատոմսի համար անհրաժեշտ է ընդամենը 3 բաղադրիչ և շատ քիչ տապակելու ժամանակ

Բլիթներ Շելպեկ ԱՐՏԱՍԱՀՄԱՆՅԱՆ ԽՈՀԱՆՈՑ

Բլիթներ Շելպեկ. Այսօր կխոսենք ջրով բլիթներ պատրաստելու եղանակով։

Շելպեկ բլիթները ղազախական ազգային խոհանոցի հպարտությունն են: Սրանք ձեթի մեջ տապակած կլոր բլիթներ են։ Դրանք պատրաստվել են 100 տարի առաջ արևապաշտների կողմից, այդ իսկ պատճառով հյուրասիրության ավանդական ձևը շրջանաձև է: Այսօր բլիթների բաղադրատոմսերը հնարավոր չէ հաշվել, քանի որ յուրաքանչյուր տնային տնտեսուհի իր կողմից ավելացնում է որևէ յուրահատուկ բան։

Այս բլիթները հիանալի կերպով կլրացնեն ցանկացած երկրորդ ճաշատեսակ, ինչպես նաև կծառայեն որպես թեյի հիանալի խորտիկ: Պատրաստեք և վայելեք։

Բլիթներ Շելպեկ

Բլիթներ Շելպեկ. Բաղադրիչներ

_Ցորենի ալյուր 500 գ

_Ջուր 200–220 մլ

_Աղ 1 ճ.գ

_Արևածաղկի ձեթ՝ ըստ ճաշակի

Բլիթներ Շելպեկ

Բլիթներ Շելպեկ. Պատրաստման եղանակը

_Տաք ջրին խառնել աղը մինչև լուծվի։ Խորը ամանի մեջ ստացված հեղուկին խառնել ալյուր, խմորը մանրակրկիտ հունցել և թողնել տաք տեղում 30 րոպե։

_Ստացված զանգվածը կտրատել և բաժանել 7–9 մասի։

_Խմորի կտորները գնդիկներ անել, ծածկել թաղանթով կամ մաքուր թեյի սրբիչով և թողնել ևս 10-20 րոպե:

_Խմորի գնդիկները գրտնակել բարակ շերտով։ Տապակել յուրաքանչյուր բլիթը երկու կողմից մինչև ոսկեգույն դառնալը, պատառաքաղներով պտտելով մեկ ուղղությամբ՝ 5-7 անգամ։

Բլիթներ Շելպեկ

Վերջ, ոսկեգույն բլիթները պատրաստ են: Ավելորդ յուղը հեռացնելու համար դրանք դրեք թղթե սրբիչների վրա:

Բլիթները կարող եք օգտագործել ամեն ինչի համար՝ խորտիկներ պատրաստելու համար, որպես աղանդերի հիմք, կամ որպես հավելում ձեր սիրելի առաջին և երկրորդ ճաշատեսակների համար:

Բարի ախորժակ:

Տեսանյութ

Facebook Comments
Խնդրում ենք Գնահատեք