Բլղուրով փլավ դդումով. Սննդարար պայծառ ու համեղ ընթրիքը կամ ճաշը կհագեցնի օրգանիզմն անհրաժեշտ նյութերով

Բլղուրով փլավ դդումով ՏԱՔ ՈՒՏԵՍՏՆԵՐ

Առաջարկում ենք փորձել Բլղուրով փլավ դդումով: Հագեցեք մարմինը վիտամիններով և բջջանյութով, էներգիա հաղորդեք օրվան:

Բլղուրը հիանալի հացահատիկ է: Չի պահանջում լվացում և թրջում, արագ եփվում է, իրար չի կպչում։ Պատրաստվում է կոշտ ցորենից՝ հատիկները մաքրում են կեղևը, մանրացնում և շոգեխաշում։

Բլղուրի համը գրեթե չեզոք է, ուստի կարելի է այն օգտագործել ցանկացած բանջարեղենի և մրգի հետ միասին։ Հիանալի է որպես տարբեր տեսակի մսի և թռչնամսի ուղեկցում:

Փլավի ամանի կողքին դրեք որևէ սոուս, մի բաժակ թթվասեր կամ մածուն՝ համեմված աղով, մշկընկույզով և կանաչիներ: Սոուսը կավելացնի քնքշություն և հյութեղություն:

Բլղուրով փլավ դդումով
Բլղուրով փլավ դդումով. Բաղադրիչներ

_Դդում 300 գ

_Բլղուր 1 բաժակ

_Սոխ 1 հատ

_Աղ՝ ըստ ճաշակի

_Սև պղպեղ (աղացած) ըստ ճաշակի

_Կարրի 1 պտղունց

_Ուրց՝ ըստ ճաշակի

_Ձիթապտղի յուղ 2 ճաշի գդալ

Բլղուրով փլավ դդումով Բլղուրով փլավ դդումով

Բլղուրով փլավ դդումով. Պատրաստման եղանակը

_Մաքրված դդումի միջուկը կտրատել փոքր խորանարդիկներով: Տապակել ձիթապտղի յուղով խորը տապակի մեջ, մինչև փափկի:

_Դդումը տեղափոխել ափսեի մեջ, թավայի մեջ ավելացնել մանր կտրատած սոխը։ Տապակել մինչև թափանցիկանա:

_Թավայի մեջ լցնել բլղուր, ավելացնել համեմունքներ և աղ, խառնել, եփել 2-3 րոպե։

_Կրակը նվազեցնել, լցնել նշված քանակի ջրի կեսը։ Այնուհետև բլղուրը հասցրեք պատրաստի վիճակի, երբեմն խառնելով և մաս-մաս ավելացնելով մնացած ջուրը:

_Դդումը վերադարձնել տապակի մեջ, ուտեստը համեմել աղի և պղպեղի համար։ Եփել ևս 2-3 րոպե։

Բլղուրով փլավ դդումով

Արտասովոր և հեշտ պատրաստվող ուտեստը կբազմազանեցնի պահքի սեղանը և բուսական ճաշացանկը: Ինչ կլինի դա՝ վառ կողմնակի ճաշատեսակ, թե հագեցնող հիմնական ուտեստ, կախված է ձեզանից:

Բարի ախորժակ!

Տեսանյութ

Բլղուրով ոսպով նոր աղցան

Խնդրում ենք Գնահատեք