Բնական ծիրանի նեկտար ձմռան համար. Այլևս խանութից անհասկանալի հյութ չեք գնի

ծիրանի նեկտար Պահածոներ

Այսօր առաջարկում ենք բաղադրատոմս, որով կարող եք տանը պատրաստել Բնական ծիրանի նեկտար:

Կարևոր է, որ խմիչքի համար ընտրվեն ամենահասած ու հյութեղ պտուղները։ Արդյունքում նեկտարը կունենա հաճելի համ և գեղեցիկ վառ գույն։ Բաղադրիչներից անհրաժեշտ կլինի միայն շաքարավազ և ջուր։ Կիտրոնաթթու ավելացնելու կարիք չկա, քանի որ ջերմային մշակման ժամանակ ծիրանի թթվայնությունը մեծանում է։

Այս բաղադրատոմսի մեկ այլ հաճելի բան այն է, որ ձեզ հարկավոր չէ ստերիլիզացնել բանկաները: Պարզապես պետք է մանրակրկիտ լվանալ տարաները, եռացնել կափարիչները և ձագարը, որով նեկտարը կլցնեք տարաների մեջ։

Ինչպես տեսնում եք, ոչ մի բարդ բան չկա:

ծիրանի նեկտար

Բնական ծիրանի նեկտար. Բաղադրիչներ

Ջուր 5,5լ

Ծիրան 6 կգ

Շաքար 750 գ

ծիրանի նեկտար

Բնական ծիրանի նեկտար. Պատրաստման եղանակը

_Ծիրանը լավ լվանալ, հանել կորիզները, լցնել մեծ ամանի մեջ:

_Ծիրանի վրա լցնել սառը ջուր։

_Կաթսան դնել վառարանի վրա և պարունակությունը հասցնել եռման աստիճանի, այս ընթացքում դեռ փրփուրը հավաքելու կարիք չկա։

_Ծիրանը եփել ևս 7 րոպե, քամել մաղով՝ կոպիտ մանրաթելերը հեռացնելու համար:

_Ավելացնել շաքարավազ, լավ խառնել և դնել կրակի վրա։

_Հասցնել եռման աստիճանի և եփել ևս 4 րոպե, հեռացնել փրփուրը:

_Այնուհետև եռացող նեկտարը լցնել մաքուր բանկաների մեջ, փակել դրանք կափարիչներով և թողնել ամբողջովին սառչի։

ծիրանի նեկտար ծիրանի նեկտար

Պատրաստի ըմպելիքը կարող եք պահել նույնիսկ սենյակային ջերմաստիճանում, գլխավորը դրանց համար մութ տեղ ընտրելն է։
Բանկան բացելուց հետո նեկտարը պետք է պահել սառնարանում։

Անպայման փակեք ձմռան համար այնպիսի վառ և բուրավետ ըմպելիք, որը նույնիսկ ամենացուրտ օրերին կարող է ձեզ վերադարձնել արևոտ ամառ:

Բարի ախորժակ:

Տեսանյութ

Թափանցիկ ծիրանի կոնֆիտյուր

Facebook Comments
Խնդրում ենք Գնահատեք