Բողկի թթու. 100 բանկա էլ փակեք, շատ չի լինի

Բողկի թթու Պահածոներ

Բողկի թթու. 100 բանկա էլ փակեք, շատ չի լինի

Նախկինում շատերը կարծում էին, որ բողկը չի կարող պահածոյացվել, ուստի շատերն իրենց զրկում էին ինքնատիպ և համեղ պատրաստուկներից:

Այս բաղադրատոմսը ինձ տվել է ընկերուհիներիցս մեկը, և այժմ ես միշտ սպասում եմ բանջարեղենի սեզոնին, որ սրանք պահածոյացնեմ:

Բողկի թթու

Բողկի թթու. Պատրաստելու համար ձեզ հարկավոր են հետևյալ բաղադրիչները

  • բողկ
  • թարմ կանաչիների մեծ փունջով;

Յուրաքանչյուր 1 լիտրանոց բանկայի համար

  • դափնու տերև 1 հատ
  • սխտոր 2 պճեղ
  • անուշաբույր պղպեղ 3 հատ
  • սև պղպեղ 4 հատ

Մարինադ յուրաքանչյուր բանկայի համար

  • 1 լիտր ջուր
  • շաքար 3 ճաշի գդալ
  • աղ 2 ճաշի գդալ
  • քացախ 9% 60 մլ

Բողկի թթու

Բողկի թթու. Պատրաստման եղանակը

  1. Բողկերը լավ լվանալ և կտրել վնասված մասերը:
  2. Մաքուր բանկաների մեջ դնել սամիթի և մաղադանոսի ճյուղեր, սամիթի հովանոցներ, սխտոր, անուշաբույր և սև պղպեղ:
  3. Լավ լցնել բանկաները բողկով:
  4. Լցնել եռացրած ջուրը և թողնել 6 րոպե:
  5. Քամել և նորից լցնել, թողնել 6 րոպե:
  6. Քամել և լցնել երրորդ անգամ և հերթական 6 րոպեն անց ջուրը քամել:
  7. Կաթսայի մեջ եռացնել ջուրը:
  8. Հուշում. Չափեք ջուրը, որպեսզի մարինադը պարունակի քացախի, աղի և շաքարի ճիշտ համամասնություններ:
  9. Ջուրը եռացնել, լուծել աղը և շաքարը, եփել մոտ 3 րոպե, լցնել քացախը:
  10. Երբ մարինադը կրկին եռա, անջատեք կրակը և մարինադը լցնել բանկաների մեջ:
  11. Ամուր փակել կափարիչները, փաթաթել ծածկոցով և թողնել, որ սառչի:

Բողկի թթու

Պահածոն կարող եք պահել նկուղում կամ պահարանում:

Բողկ կարող եք մատուցել ցանկացած կողմնակի ուտեստի հետ, այն շատ համեղ է թխած մսի հետ:

Բարի ախորժակ

Տեսանյութ

Խառը թթու

Facebook Comments
Խնդրում ենք Գնահատեք