Բուժենինա. Խոզի փափկամիս` կոճապղպեղով և մանանեխով

Բուժենինա. Խոզի փափկամիս ՍԱՌԸ ՈՒՏԵՍՏՆԵՐ

Բուժենինան իմ ընտանիքում սիրված համադամն է: Երբեմն այն գնում ենք շուկայում վստահելի վաճառողներից, բայց ավելի հաճախ ինքներս ենք պատրաստում: Բարեբախտաբար, ես դրա համար բաղադրատոմսերի հավաքածու ունեմ: Այդ ցուցակում առաջինը մանանեխի մարինադով, կոճապղպեղով պատրաստման տարբերակն է:

Անցյալ տարի առաջին անգամ միսը եփեցի այս բաղադրատոմսով, ուզում էի զարմացնել ամուսնուս ծննդյան օրվա առթիվ: Ուտեստը շատ հաջող ստացվեց: Ուստի նախատեսում եմ այն ​​մատուցել նաև Ամանորի սեղանին: Ներկայացնեմ բաղադրատոմսը, ինքներդ համոզվեք:

Բուժենինա. Խոզի փափկամիս

Բուժենինա. Խոզի փափկամիս. Անհրաժեշտ բաղադրիչները

_Խոզի 1 կգ

_Արևածաղկի ձեթ 3 ճաշի գդալ

_Մարինացված կոճապղպեղ 3 ճաշի գդալ

_Սխտոր 3 պճեղ

_Մանանեխ 1 ճաշի գդալ

_Աղ` ըստ ճաշակի

_Սև պղպեղ (աղացած)` ըստ ճաշակի

Բուժենինա. Խոզի փափկամիս

Բուժենինա. Խոզի փափկամիս. Պատրաստման եղանակը

_Խոզի փափկամիսը լվանալ ծորակի տակ, չորացնել թղթե սրբիչներով և վրան լավ քսել աղ: Մսի կտորին ցանել սև պղպեղ` ըստ ճաշակի:

_Մաքրել սխտորը, կտրել պճեղները բարակ շերտերով: Դանակի եզրով բացվածքներ անել մսի վրա, մեջ դնել սխտորի կտոր: Մի խնայեք սխտորը:

_Առանձին ամանի մեջ խառնել բուսական յուղն ու մանանեխը: Այս մարինադով մանրակրկիտ քսել խոզի միսը: Վերևում բարակ կտրատած մարինացված կոճապղպեղ դնել: Միսը փաթաթել փայլաթիթեղի մի քանի շերտերով:

_Միսը սառնարանում դնել ամբողջ գիշեր: Առավոտյան դնել 190 աստիճան տաքացրած ջեռոցում 80 րոպե: Դրանից հետո հանել փայլաթիթեղը, թխեք ևս 15 րոպե:

Այս բաղադրատոմսով պատրաստված կոճապղպեղով և մանանեխով պատրաստված խոզի միսը կարելի է մատուցել և տաք, և սառը վիճակում:

Մատուցել որպես մատուցել այն որպես նախուտեստ՝ երշիկեղենի նման կամ որպես հիմնական ուտեստ սեղանի կենտրոնում:

Լավ կլինի, որ չմոռանաք կարտոֆիլով խավարտի մասին: Հյուրերը երկար կհիշեն այս ուտեստի համը:

Բուժենինա. Խոզի փափկամիս

Բուժենինա. Խոզի փափկամիս

Բուժենինան պատրաստ է, մատուցեք և վայելեք:

Բարի ախորժակ

Տեսանյութ

Խոզի մսով ուտեստ

Facebook Comments
Խնդրում ենք Գնահատեք