Բուլկի խտացրած կաթով. Հաճելի բույրով թեյի կհրավիրի մտերիմներին:
Ինձ համար տնական հացաբուլկեղենի հոտը միշտ ասոցացվել է հարմարավետության հետ: Դուք վերադառնում եք տուն, և այնտեղ ձեզ սպասում է մայրիկի կարկանդակների մի ամբողջ բուրգ:
Այժմ ես ինքս մայր եմ, ուստի փորձում եմ սիրելիներիս հաճելի համով ուրախացնել: Որպես լցոն կարող եք օգտագործել տարբեր ջեմեր և պահածոներ, հատապտուղներ, շոկոլադ, ընկույզ, չորացրած մրգեր կամ եփած խտացրած կաթ:
Օրինակ, ինձ դուր է գալիս կեռասով: Իսկ խխունջի կարկանդակը բավականին տպավորիչ տեսք ունի:
Բուլկի խտացրած կաթով. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
_Կաթ 120 մլ
_Ձու 2 հատ
_Շաքար 60 գր
_Կարագ 80 գր
_Խմորիչ 7 գր
_Աղ 0.5 թեյի գդալ
_Վանիլին 1.5 գր
_Ցորենի ալյուր 400 գր
_Խտացրած կաթ 150 գր
_Ձվի դեղնուց 1 հատ
Բուլկի խտացրած կաթով. Պատրաստման եղանակը
_Կաթը (100 մլ) մի փոքր տաքացնել, ավելացնել շաքար և խմորիչ, խառնել և թողնել սրբիչի տակ՝ 15 րոպե:
_Այնուհետև ավելացնել ձվերը, աղը, վանիլինը, հալեցված և արդեն սառած կարագը, լավ խառնել:
_Ալյուրը մաղել զանգվածի մեջ և հունցել առաձգական խմոր:
_Գնդել և դնել արևածաղկի յուղով յուղած ամանի մեջ: Ծածկել և թողնել տաք տեղում 40-60 րոպե հանգստանա:
_Աշխատանքային մակերեսին ալյուր ցանել, խմորը դնել և գրտնակել 3 մմ հաստությամբ և մոտ 65 սմ X 45 սմ չափսի օվալաձև շերտով:
_Խմորի մեկ երրորդին քսել եփած խտացրած կաթը (երկար կողմում):
_Այնուհետև գլանաձև փաթաթել մինչև շերտի գրեթե կեսը:
_Վերցնել խմորի դանակ և երկրորդ կեսի վրա ուղղահայաց կտրվածքներ անել:
_Զգուշորեն փաթաթել մինչև վերջ և տեղափոխել ջեռոցի յուղված ամանի մեջ:
_Դասավորել խմորը շրջանաձև: Թողնել սրբիչի տակ 15 րոպե:
_Խառնել դեղնուցը մի ճաշի գդալ կաթի հետ, քսել կարկանդակի վրա և թխել 30 րոպե 180 աստիճանով:
Հնարավորության դեպքում թողեք սառչի: Խմորիչով քաղցրավենիքը փափուկ և նուրբ է ստացվում, երկար ժամանակ չի չորանում: Բայց պետք է այն ծածկված պահել:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Սիննաբոն բուլկիներ