Բուլկի խտացրած կաթով. Խխունջի նմանվող հետաքրքիր քաղցրավենիք

Բուլկի խտացրած կաթով ՔԱՂՑՐԱՎԵՆԻՔ

Բուլկի խտացրած կաթով. Հաճելի բույրով թեյի կհրավիրի մտերիմներին:

Ինձ համար տնական հացաբուլկեղենի հոտը միշտ ասոցացվել է հարմարավետության հետ: Դուք վերադառնում եք տուն, և այնտեղ ձեզ սպասում է մայրիկի կարկանդակների մի ամբողջ բուրգ:

Այժմ ես ինքս մայր եմ, ուստի փորձում եմ սիրելիներիս հաճելի համով ուրախացնել: Որպես լցոն կարող եք օգտագործել տարբեր ջեմեր և պահածոներ, հատապտուղներ, շոկոլադ, ընկույզ, չորացրած մրգեր կամ եփած խտացրած կաթ:

Օրինակ, ինձ դուր է գալիս կեռասով: Իսկ խխունջի կարկանդակը բավականին տպավորիչ տեսք ունի:

Բուլկի խտացրած կաթով

Բուլկի խտացրած կաթով. Անհրաժեշտ բաղադրիչները

_Կաթ 120 մլ

_Ձու 2 հատ

_Շաքար 60 գր

_Կարագ 80 գր

_Խմորիչ 7 գր

_Աղ 0.5 թեյի գդալ

_Վանիլին 1.5 գր

_Ցորենի ալյուր 400 գր

_Խտացրած կաթ 150 գր

_Ձվի դեղնուց 1 հատ

Բուլկի խտացրած կաթով

Բուլկի խտացրած կաթով

Բուլկի խտացրած կաթով. Պատրաստման եղանակը

_Կաթը (100 մլ) մի փոքր տաքացնել, ավելացնել շաքար և խմորիչ, խառնել և թողնել սրբիչի տակ՝ 15 րոպե:

_Այնուհետև ավելացնել ձվերը, աղը, վանիլինը, հալեցված և արդեն սառած կարագը, լավ խառնել:

_Ալյուրը մաղել զանգվածի մեջ և հունցել առաձգական խմոր:

_Գնդել և դնել արևածաղկի յուղով յուղած ամանի մեջ: Ծածկել և թողնել տաք տեղում 40-60 րոպե հանգստանա:

_Աշխատանքային մակերեսին ալյուր ցանել, խմորը դնել և գրտնակել 3 մմ հաստությամբ և մոտ 65 սմ X 45 սմ չափսի օվալաձև շերտով:

_Խմորի մեկ երրորդին քսել եփած խտացրած կաթը (երկար կողմում):

_Այնուհետև գլանաձև փաթաթել մինչև շերտի գրեթե կեսը:

_Վերցնել խմորի դանակ և երկրորդ կեսի վրա ուղղահայաց կտրվածքներ անել:

_Զգուշորեն փաթաթել մինչև վերջ և տեղափոխել ջեռոցի յուղված ամանի մեջ:

_Դասավորել խմորը շրջանաձև: Թողնել սրբիչի տակ 15 րոպե:

_Խառնել դեղնուցը մի ճաշի գդալ կաթի հետ, քսել կարկանդակի վրա և թխել 30 րոպե 180 աստիճանով:

Բուլկի խտացրած կաթով

Բուլկի խտացրած կաթով

Հնարավորության դեպքում թողեք սառչի: Խմորիչով քաղցրավենիքը փափուկ և նուրբ է ստացվում, երկար ժամանակ չի չորանում: Բայց պետք է այն ծածկված պահել:

Բարի ախորժակ:

Տեսանյութ

Սիննաբոն բուլկիներ

Խնդրում ենք Գնահատեք