Բուլղարական ապուր կոլոլակով

Բուլղարական ապուր կոլոլակով ԱՊՈՒՐՆԵՐ

Բուլղարական ապուր կոլոլակով
Շոգ եղանակին թանձր ապուրները հաստատ այն չեն, ինչ կցանկանաք վայելել: Բայց ինչու մի թեթև ջրիկ ճաշ չպատրաստել, որը և սննդարար կլինի և շատ չի ծանրացնի: Առաջարկում ենք պատրաստել բուլղարական ապուր կոլոլակով:

Ճաշատեսակը պատրաստվում է բավականին պարզ ու արագ: Կոլոլակները կարելի է պատրաստել ցանկացած աղացած մսից: Կարելի է ընտրել հավի միս, քանի որ այն ամենաարագն է եփվում: Բացի այդ, ճաշատեսակին բնորոշ սպիտակ երանգը տալիս է մածունի և դեղնուցի հատուկ սոուսը: Նույն սոուսի պատճառով, բուլղարական ապուրը մի փոքր թթվահամ է ստանում:

Այս ապուրը սառը վիճակում կարելի է մատուցել և համը բոլորովին չի զիջի:

Բուլղարական ապուր կոլոլակով

Բուլղարական ապուր կոլոլակով. Բաղադրիչները

  • Ձու 1 հատ
  • Մածուն 4 ճաշի գդալ
  • Կարտոֆիլ 4 հատ
  • Բրինձ 50 գ
  • Հավի աղացած միս 200 գ
  • Սոխ 1 հատ
  • Գազար 1 հատ
  • Բուլղարական պղպեղ 1 հատ
  • Ցորենի ալյուր 3 ճաշի գդալ
  • Արևածաղկի ձեթ 2 ճաշի գդալ
  • Աղ, սև պղպեղ ըստ ճաշակի

Բուլղարական ապուր կոլոլակով
Բուլղարական ապուր կոլոլակով. Պատրաստման եղանակը

  1. Մանր կտրատել մաքրած սոխը և բուլղարական պղպեղը: Գազարը քերեք խոշոր քերիչով: Այնուհետև տապակել բանջարեղենը արևածաղկի ձեթի մեջ ցածր կրակի վրա: Գործընթացը կտևի մոտ 7 րոպե:
  2. Կարտոֆիլը մանրացնել և կտրեք փոքրիկ խորանարդներով: Այնուհետև եռացնել ջուրը 3 լիտրանոց կաթսայի մեջ: Ավելացնել սոխեռածը դրան: Երբ ջուրը կրկին եռա, ավելացնել կարտոֆիլը: 10 րոպե եփել ապուրը ցածր կրակի վրա: Առանձնացնել սպիտակուցը դեղնուցից: Սպիտակուցն ավելացնել աղացած մսին: Համտեսել աղ և համեմունքներ, խառնել:
  3. Թաց ձեռքերով ձևավորել հավի մսով փոքր կոլոլակներ, թաթախել դրանք ալյուրի մեջ: Այնուհետև դրանք լցնել եռացող արգանակի մեջ: Ապուրին ավելացնել բրինձը:
  4. Խառնեք մածունը և դեղնուցը, լցնել սոուսի վրա 150 մլ արգանակ, անընդհատ խառնելով:
  5. Այնուհետև սոուսը կրկին լցնել ապուրի մեջ: Այս քայլը կարևոր է, հակառակ դեպքում դեղնուցը կարող է կտրվել: Դրանից հետո ապուրը եփել ևս 5 րոպե: Վերջում ըստ համտեսի, անհրաժեշտության դեպքում ավելացնել աղ:

Բուլղարական ապուր կոլոլակով

Բուլղարական ապուրը կոլոլակով պատրաստ է: Ճաշի համար հագեցնող կերակուրը մատուցեք թարմ թխած հացով: Ընտանիքի անդամները կգնահատեն նման համեղությունը:

Բարի ախորժակ:

Կոլոլակներով ուտեստների սիրահարներին առաջարկում ենք նաև այս բաղադրատոմսը, դիտեք տեսանյութը.

Facebook Comments
Խնդրում ենք Գնահատեք