Բրինձը տապակի մեջ. Ճաշին մատուցվող համեղ ուտեստ

Բրինձը տապակի մեջ ՏԱՔ ՈՒՏԵՍՏՆԵՐ

Բրինձը տապակի մեջ. Ճաշին մատուցվող համեղ ուտեստ

Բավական շատ խոհարարական հնարքներ կան նրանց համար, ովքեր ցանկանում են փխրուն փքված բրինձ պատրաստել: Դա կատարյալ կողմնակի ճաշատեսակ է գրեթե ամեն ինչի համար: Մենք այնքան ենք սովորել այն եփել, որ գործնականում չենք պատկերացնում պատրաստման այլ եղանակներ:

Պատրաստենք ոչ գերժամանակակից, ասիական ոճով տապակած բրինձը տարբեր բաղադրիչներով (կարող եք դրանք ինքներդ ընտրովի ավելացնել): Ոսկեգույն, պարզ, բայց համեղ ուտեստ: Ստացվում է ոչ միայն փխրուն, այլ նաև շատ պայծառ համով կերակուր: Գրեթե լիարժեք փլավի պես:

Բրինձը տապակի մեջ

Բրինձը տապակի մեջ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները

  • Գազար 1 հատ
  • Սոխ 1 հատ
  • Բրինձ 500 գ
  • Ջուր 560 մլ
  • Աղ՝ ըստ ճաշակի
  • Արևածաղկի ձեթ՝ ըստ ճաշակի

Բրնձը տապակի մեջ

Բրնձը տապակի մեջ

Բրինձը տապակի մեջ. Պատրաստման եղանակը

  1. Մաքրել սոխը և կտրել միջին չափի խորանարդի:
  2. Մաքրել, լվանալ և քերել գազարը (կամ կտրել շերտերով):
  3. Սոխը և գազարը տապակել թավայի մեջ, մինչև կիսաթափանցիկ:
  4. Ավելացնել բրինձ, ավելացնել աղը` ըստ ճաշակի և լավ խառնել: Ծածկել և եփել միջին կրակի վրա 10 րոպե:
  5. Այս ընթացքում ջուրը եռացնել թեյնիկի մեջ: Լցնել եռացրած ջուրը բրնձի վրա, խառնել ու եփել ևս 30 րոպե:
  6. Երբ ջուրը գոլորշիանա, ծածկել թավան կափարիչով և թողնել կրակի վրա, մինչև տակը եփվի:

Այս բաղադրատոմսի մեջ ամենալավն այն է, որ ուտեստի համը կարելի է փոփոխել՝ կախված համեմունքներից: Քրքումն ամենահարմարն է այս եղանակով պատրատվող բրնձի համար:

Բրնձը տապակի մեջ

Բրինձը տապակի մեջ

Կարող եք ավելացնել նաև չրեր: Եթե ​​որոշեք սխտոր ավելացնել, ապա ավելացրեք ջրի մեծ մասը գոլորշիացնելուց հետո: Այսպիսով, դրա բույրը ավելի լավ է պահպանվում և դառնում է ուտեստի հիմնական զարդը:

Բրինձը տապակի մեջ պատրաստ է:

Բարի ախորժակ:

Տեսանյութ

Կոլոլակով բրնձով փլավ

Facebook Comments
Խնդրում ենք Գնահատեք