Բրնձով կոլոլակ Տոմատով և գազարով շոգեխաշած ուտեստ

Բրնձով կոլոլակ ՏԱՔ ՈՒՏԵՍՏՆԵՐ

Բրնձով կոլոլակ․ Տոմատով և գազարով շոգեխաշած ուտեստ

Վերջերս ես ուզում էի տան համար և՛ հագեցնող, և՛ հասարակ բան պատրաստել: Հիշեցի բրնձով կոլոլակների մասին, որոնք մայրս հաճախ էր պատրաստում հանգստյան օրերին:

Բաղադրատոմսը սովորականներից չէ: Ինչպես կարելի է պատրաստել բրնձով կոլոլակ, մայրիկիս բացատրել է մի ծանոթ շեֆ — խոհարար: Հիմքի համար օգտագործվել է աղացած տավարի միս: Աղացած միսն ավելի լավ ամրացնելու համար օգտագործվել է կլոր բրինձ, որը կիսաեփ է արվում նախապես:

Բայց այստեղ գլխավորը սոուսն է: Դրա համար սոխը գազարով և տոմատի մածուկով առանձին շոգեխաշում են, իսկ մեկ այլ ամանի մեջ բոված ալյուրը խառնում են արգանակի և թթվասերի հետ: Հետո ամեն ինչ լցվում է կոլոլակների վրա և պատրաստվում վառարանում: Բույրը և համն աննկարագրելի են: Պետք է փորձել:

Բրնձով կոլոլակԲրնձով կոլոլակ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները

  • Աղացած տավարի միս 600 գ
  • Բրինձ 100 գ
  • Սոխ 2 հատ
  • Ձու 1 հատ
  • Կարագ 20 գ
  • Մսի արգանակ 700 մլ
  • Ցորենի ալյուր 1 ճաշի գդալ
  • Գազար 1 հատ
  • Տոմատի մածուկ 3 ճաշի գդալ
  • Թթվասեր 4 ճաշի գդալ
  • Շաքար 1 թեյի գդալ
  • Սխտոր 3 պճեղ
  • Դափնու տերև 1 հատ
  • Սև պղպեղ 5 հատ
  • Աղ՝ ըստ ճաշակի
  • Սև պղպեղ (աղացած) `ըստ ճաշակի

Բրնձով կոլոլակ

Բրնձով կոլոլակ
Բրնձով կոլոլակ. Պատրաստման եղանակը

  1. Կոլոլակների համար․ Կարագով տապակել 1 սոխը մինչև փափկի, սառեցնել:
  2. Բրինձը խաշել աղ արած ջրի մեջ, մինչև կեսը եփվի, սառեցնել:
  3. Պատրաստված բաղադրիչները խառնել աղացած մսին, ավելացնել ձուն, աղը և պղպեղը` ըստ ճաշակի, մանրակրկիտ խառնել:
  4. Ծածկել ամանը փայլաթիթեղով և դնել սառնարանում՝ կես ժամ:
  5. Սոուսի համար․ 1 ճաշի գդալ ալյուրը չոր թավայի մեջ տապակել մինչև բաց ոսկեգույն- դարչնագույնը: Թողեք մի կողմ:
  6. Ալյուրը խառնել 100 մլ սառը արգանակի և թթվասերի հետ: Տապակել քերած գազարն ու թակած երկրորդ սոխը մի փոքր բուսական յուղի մեջ:
  7. Ավելացնել տոմատի մածուկ, լցնել մնացած արգանակը, խառնել:
  8. Եփել ցածր կրակի վրա, կափարիչով ծածկված՝ 10 րոպե: Լցնել թթվասերի խառնուրդը, ավելացնել շաքարավազը և ճզմած սխտորը:
  9. Սոուսը եռացնել, ըստ ճաշակի աղ անել։
  10. Հովացած աղացած միսը բաժանել 15-17 մասի: Ձևավորել կլոր կոլոլակներ, յուրաքանչյուրը թաթախել ալյուրի մեջ և տապակել:
  11. Կոլոլակները դնել հրակայուն ամանի մեջ, վրան լցնել սոուսը:
  12. Ավելացնել դափնու տերևներ, պղպեղի հատիկներ:
  13. Ձևամանը դնել 200 աստիճան տաքացրած ջեռոցի մեջ 15 րոպեով։

Բրնձով կոլոլակ

Լոլիկի սոուսով բրնձով կոլոլակները կարելի է նաև կաթսայում շոգեխաշել վառարանի վրա: Սա, անշուշտ, հեշտացնում է գործը: Բայց համը ճշգրիտ վերստեղծելու համար մի ծուլացեք օգտագործել ջեռոցը:

Բրնձով կոլոլակներ պատրաստ են:

Բարի ախորժակ:

Տեսանյութ

Կոլոլակով բրձով փլավ

Facebook Comments
Խնդրում ենք Գնահատեք