Բրնձով կոլոլակ Տոմատով և գազարով շոգեխաշած ուտեստ

Բրնձով կոլոլակ ՏԱՔ ՈՒՏԵՍՏՆԵՐ

Բաղադրատոմսը սովորականներից չէ: Ինչպես կարելի է պատրաստել բրնձով կոլոլակ, մայրիկիս բացատրել է մի ծանոթ շեֆ խոհարար: Հիմքի համար օգտագործվել է աղացած տավարի միս: Աղացած միսն ավելի լավ ամրացնելու համար օգտագործվել է կլոր բրինձ, որը կիսաեփ է արվում նախապես:

Բայց այստեղ գլխավորը սոուսն է: Դրա համար սոխը գազարով և տոմատի մածուկով առանձին շոգեխաշում են, իսկ մեկ այլ ամանի մեջ բոված ալյուրը խառնում են արգանակի և թթվասերի հետ: Հետո ամեն ինչ լցվում է կոլոլակների վրա և պատրաստվում վառարանում: Բույրը և համն աննկարագրելի են: Պետք է փորձել:

Բրնձով կոլոլակԲրնձով կոլոլակ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները

_Աղացած տավարի միս 600 գ

_Բրինձ 100 գ

_Սոխ 2 հատ

_Ձու 1 հատ

_Կարագ 20 գ

_Մսի արգանակ 700 մլ

_Ցորենի ալյուր 1 ճաշի գդալ

_Գազար 1 հատ

_Տոմատի մածուկ 3 ճաշի գդալ

_Թթվասեր 4 ճաշի գդալ

_Շաքար 1 թեյի գդալ

_Սխտոր 3 պճեղ

_Դափնու տերև 1 հատ

_Սև պղպեղ 5 հատ

_Աղ՝ ըստ ճաշակի

_Սև պղպեղ (աղացած) `ըստ ճաշակի

Բրնձով կոլոլակ

Բրնձով կոլոլակ

Բրնձով կոլոլակ. Պատրաստման եղանակը

_Կոլոլակների համար․ Կարագով տապակել 1 սոխը մինչև փափկի, սառեցնել:

_Բրինձը խաշել աղ արած ջրի մեջ, մինչև կեսը եփվի, սառեցնել:

_Պատրաստված բաղադրիչները խառնել աղացած մսին, ավելացնել ձուն, աղը և պղպեղը` ըստ ճաշակի, մանրակրկիտ խառնել:

_Ծածկել ամանը փայլաթիթեղով և դնել սառնարանում՝ կես ժամ:

_Սոուսի համար․ 1 ճաշի գդալ ալյուրը չոր թավայի մեջ տապակել մինչև բաց ոսկեգույն- դարչնագույնը: Թողեք մի կողմ:

_Ալյուրը խառնել 100 մլ սառը արգանակի և թթվասերի հետ: Տապակել քերած գազարն ու թակած երկրորդ սոխը մի փոքր բուսական յուղի մեջ:

_Ավելացնել տոմատի մածուկ, լցնել մնացած արգանակը, խառնել:

_Եփել ցածր կրակի վրա, կափարիչով ծածկված՝ 10 րոպե: Լցնել թթվասերի խառնուրդը, ավելացնել շաքարավազը և ճզմած սխտորը:

_Սոուսը եռացնել, ըստ ճաշակի աղ անել։

_Հովացած աղացած միսը բաժանել 15-17 մասի: Ձևավորել կլոր կոլոլակներ, յուրաքանչյուրը թաթախել ալյուրի մեջ և տապակել:

_Կոլոլակները դնել հրակայուն ամանի մեջ, վրան լցնել սոուսը:

_Ավելացնել դափնու տերևներ, պղպեղի հատիկներ:

_Ձևամանը դնել 200 աստիճան տաքացրած ջեռոցի մեջ 15 րոպեով։

Բրնձով կոլոլակ

Լոլիկի սոուսով բրնձով կոլոլակները կարելի է նաև կաթսայում շոգեխաշել վառարանի վրա: Սա, անշուշտ, հեշտացնում է գործը: Բայց համը ճշգրիտ վերստեղծելու համար մի ծուլացեք օգտագործել ջեռոցը:

Բրնձով կոլոլակներ պատրաստ են:

Բարի ախորժակ:

Տեսանյութ

Կոլոլակով բրձով փլավ

Facebook Comments
Խնդրում ենք Գնահատեք