Գազարով կոտլետներ. Պասային համեղ ուտեստ 

Գազարով կոտլետներ ՏԱՔ ՈՒՏԵՍՏՆԵՐ

Գազարով կոտլետներ. Պասային համեղ ուտեստ

Ընթրիքից մնացած կողմնակի ուտեստը օգտագործելու հիանալի միջոց գտա: Դրանցից ես պատրաստում եմ գազարի կոտլետներ, որոնց սիրահարվել է ամբողջ ընտանիքը: Ամուսինս դրանք ուտում է անմիջապես թավայի վրայից, չի համբերում որ ափսեներով մատուցեմ: Իսկ որդիս սովորաբար դրանցից բուրգեր է պատրաստում: Այնպես որ ձեզ հետ կիսում եմ բաղադրատոմսը:

Ի դեպ, բրնձով կոտլետներն անպայման դուր կգան նրանց, ովքեր միս չեն ուտում կամ ծոմ են պահում: Ոչ մի տեսակ աղացած միս, ձու, կաթ չկա բաղադրության մեջ: Իսկ եփելն այնքան պարզ է՝ գազարով տապակել սոխը, ավելացնել խաշած բրինձ, համեմունքներ, պատրաստել կոտլետներ և տապակել: Ընդհանուր առմամբ սա տանտիրուհու երազանք է:

Գազարով կոտլետներ

Գազարով կոտլետներ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները

  • Գազար 300 գ
  • Սոխ 1 հատ
  • Բրինձ 100 գ
  • Սխտոր 3 պճեղ
  • Պաքսիմատ 30 գ
  • Եգիպտացորենի օսլա 20 գ
  • Աղ ` ըստ ճաշակի
  • Սև պղպեղ (աղացած)` ըստ ճաշակի
  • Արևածաղկի ձեթ `ըստ ճաշակի

Գազարով կոտլետներ

Գազարով կոտլետներ

Գազարով կոտլետներ. Պատրաստման եղանակը

  1. Նախ, եփել բրինձը և սառեցնել: Կտրել սոխը և տապակել այն մինչև ոսկե դարչնագույնը:
  2. Գազարը մաքրել կեղևից և անցկացնել միջին քերիչով:
  3. Ավելացնել սոխին, տապակը ծածկել կափարիչով և շոգեխաշել այնքան ժամանակ, մինչև գազարը փափկի:
  4. Երբ գազարը սառչի, ավելացնել աղ, սխտոր, պղպեղ, օսլա և տրորած բրինձ: Խառնել կոտլետի բաղադրիչները:
  5. Ձևավորել կոտլետներ, թաթախել չորահացի մեջ և տապակել երկու կողմերից:

Գազարի կոտլետներ

Գազարի կոտլետներ

Փորձեք ավելացնել բրնձով գազարով կոտլետների վրա ձեր նախընտրած կանաչիներ կամ համեմունքներ: Եվ եթե ցանկանում եք ավելի դիետիկ տարբերակ, ուտեստը կարելի է շոգեխաշել կամ թխել ջեռոցում:

Գազարով կոտլետները պատրաստ են:

Բարի ախորժակ:

Տեսանյութ

Կիևյան կոտլետներ

Facebook Comments
Խնդրում ենք Գնահատեք