Գազարով ֆրանսիական աղցան

Գազարով ֆրանսիական աղցան ԱՂՑԱՆՆԵՐ

Գազարով ֆրանսիական աղցան

Գազարի աղցաններն իմ կիրքն են: Երեխա ժամանակ մայրս ստիպում էր ինձ ուտել դրանք՝ տեսողությունս բարելավելու համար: Զարմանալի է, որ ես չեմ հոգնել այս բանջարեղենից: Ընդհակառակը, ես հիմա փնտրում եմ նոր բաղադրատոմսեր, որոնցում օգտագործում են գազար: Այս անգամ առաջարկում եմ պատրաստել գազարը ֆրանսիական տարբերակով:

Ֆրանսիական գազարով աղցանը մաքուր բանջարեղենային, գերվիտամինային խորտիկ է: Այս ուտեստի համար կարելի է պատրաստել տնական սոուս, եթե չեք ուզում մայոնեզ օգտագործել: Այդ սոուսը նախուտեստը չափազանց օգտակար է դարձնում: Ինքներդ համոզվեք:

Գազարով ֆրանսիական աղցան

Գազարով ֆրանսիական աղցան. Անհրաժեշտ բաղադրիչները

  • Գազար 3 հատ
  • Սոխ 1 հատ
  • Սխտոր 2 պճեղ
  • Խնձորի քացախ 1 ճաշի գդալ
  • Ջուր 120 մլ
  • Շաքար 1,5 թեյի գդալ
  • Աղ 1 թեյի գդալ
  • Պահածոյացված եգիպտացորեն 250 գ
  • Մայոնեզ ըստ ճաշակի
  • Հալած պանիր ըստ ճաշակի

Գազարով ֆրանսիական աղցան

Գազարով ֆրանսիական աղցան. Պատրաստման եղանակը

  1. Մաքրել և լվանալ երեք միջին չափի գազար: Բանջարեղենը քերել կորեական գազարի քերիչով: Քերած գազարի կեսը տեղափոխեք մի փոքր կաթսայի մեջ:
  2. Գազարի շերտի վրա շաղ տալ շաքարի և աղի կեսը: Վրան քերած գազարի երկրորդ շերտը լցնել: Համեմել մնացած աղով և շաքարով:
  3. Ջուրը խառնել քացախի հետ և լցնել այս հեղուկ խառնուրդը քերած գազարի վրա: Եփել այն թույլ կրակի վրա 15 րոպե, առանց եռացնելու: Գազարը պետք է խրթխթրան մնա:
  4. Միևնույն ժամանակ, մաքրել սոխը, կտրեք այն բարակ կես օղակներով կամ խորանարդներով: 15 րոպե անց սոխը լցնել գազարի մեջ: Դրան ավելացնել մամլիչով ճզմած սխտորը:
  5. Խառնել բաղադրիչները, անջատել կրակը: 5 րոպե անց քամել բանջարեղենը, թողեք սառչի: Բաղադրությունը լցնել խորը աղցանի ամանի մեջ, վրան ավելացնել եգիպտացորեն:
  6. Աղցանը համեմել 1-2 ճաշի գդալ թեթեւ մայոնեզով: Ավելացնել քերած հալած պանիրը` ըստ ճաշակի: Սա նախուտեստին կտա ավելի նուրբ սերուցքային համ:

Գազարով ֆրանսիական աղցան

Ի դեպ, մթերքների այս քանակի համար բավարար կլինի կես տուփ հալած պանիր: Նախքան ֆրանսիական գազարը սեղանին մատուցելը, խորհուրդ եմ տալիս աղցանը թողնել սառնարանում մեկուկես ժամ: Պետք է խոստովանել, որ սառեցված նախուտեստները ինչ-որ ֆանտաստիկ պատճառով միշտ ավելի համեղ են, քան տաքը:

Գազարով ֆրանսիական աղցանը պատրաստ է:

Բարի ախորժակ:

Կորեական աղցան գազարով և դդմիկով

Facebook Comments
Խնդրում ենք Գնահատեք