Գառան մսով շուրպա. Անչափ համեղ, գունեղ, ախորժելի կերակուր

Գառան մսով շուրպա ՏԱՔ ՈՒՏԵՍՏՆԵՐ

Գառան մսով շուրպա. Անչափ համեղ, գունեղ, ախորժելի կերակուր

Շուրպան արևելյան ուտեստ է, որը պատկանում է մի քանի երկրների ազգային խոհանոցին: Դրա հիման վրա կան նաև ապուր պատրաստելու բազմաթիվ տարբերակներ: Նրանց ընդհանուրն այն է, որ շուրպան եփում են գառան մսից` ավելացնելով բանջարեղեն, համեմունքներ և կանաչիներ: Որոշ մարդիկ շուրպան համարում են ոչ թե ապուր, այլ՝ երկրորդ կերակուր:

Կարող են երկար վիճել այն մասին, թե որ երկրին է պատկանում բաղադրատոմսը, և պատրաստման որ տարբերակն է ճիշտ … Բայց ինչո՞ւ վիճաբանել, եթե ավելի լավ է այն եփել և ուտել: Եթե ​​խոսենք առողջության առումով՝ սա իսկական ժողովրդական բժշկություն է: Այս հարուստ ապուրը կարող է բուժել գրիպը, սակավարյունությունը, ռևմատիզմը և թոքաբորբը:

Ձեզ առաջարկում ենք շուրպա պատրաստելու տարբերակներից մեկը: Սովորաբար դմակի յուղն է օգտագործվում միս տապակելու համար: Այն կարելի է փոխարինել հավի ճարպով կամ բուսական յուղով:

Գառան մսով շուրպա

Գառան մսով շուրպա. Անհրաժեշտ բաղադրիչները

  • Գառան միս 500 գ
  • Արևածաղկի ձեթ 5 ճաշի գդալ
  • Սոխ 4 հատ
  • Բուլղարական պղպեղ 2 հատ
  • Լոլիկ 3 հատ
  • Կարտոֆիլ 2 հատ
  • Գազար 2 հատ
  • Չաման 0.5 թեյի գդալ
  • Համեմի սերմ 0.5 թեյի գդալ
  • Համեմ 1 փունջ
  • Մաղադանոս 1 փունջ
  • Սամիթ 1 փունջ

Գառան մսով շուրպա

Գառան մսով շուրպա. Պատրաստման եղանակը

  1. Այս ապուրը լավագույնն է եփել ղազանի կամ հաստ հատակով կաթսայի մեջ: Միսը մանրացնել և տապակել այն յուղի մեջ միջին կրակի վրա մինչև ոսկե դարչնագույնը:
  2. Կտրել սոխը օղակներով, լցնել մսի վրա:
  3. Մաքրել լոլիկը, կտրատել դրանք և ավելացնել մսին: Նույնն անել բուլղարական պղպեղի հետ և եփել ցածր ջերմության վրա, կես ժամ, մինչև բանջարեղենի հյութերը դուրս գան, ավելացնել համեմունքներ:
  4. Կտրեք գազարը ձողիկներով և լցնել դրանք կաթսայի մեջ: Ամբողջը ծածկել ջրով և եփել ցածր կրակի վրա ևս կես ժամ:
  5. Վերջապես ավելացնել կտրատած կարտոֆիլն ու կանաչիները: Համեմել աղով` ըստ ճաշակի:
  6. Շուրպան մարմանդ կրակի վրա թողնել, որ եփվի ևս մեկ ժամ:

Գառան մսով շուրպա

Գառան մսով շուրպան պատրաստ է:

Բարի ախորժակ

Տեսանյութ

Համով խաշլամա շարովի

Facebook Comments
Խնդրում ենք Գնահատեք