Գարեջրով հաց. Համեղ ու փխրուն տնական հաց

Գարեջրով հաց ԱՐՏԱՍԱՀՄԱՆՅԱՆ ԽՈՀԱՆՈՑ

Գարեջրով հաց թխելու համար անհրաժեշտ բաղադրիչները կարելի է հաշվել մի ձեռքի մատների վրա՝ գարեջուր, ալյուր, աղ և խմորիչ։ Ահա և վերջ:

Այս ամենն ունենալով կարելի է ասել, որ հացը գրեթե պատրաստ է, մնում է միայն խառնել ամեն ինչ և դնել ջեռոցում։ Եվ բոլորովին հարկավոր չէ շատ ժամանակ ունենալ խմորի հասունացման համար, այն արդեն ինքնին ստացվում է փարթամ և փափուկ:

Նման հացն ունի բնորոշ խրթխրթան կեղև և պարզապես խենթացնող բույր։

Գարեջրով հաց

Գարեջրով հաց. Բաղադրիչներ

_Ցորենի ալյուր 300 գ

_Խմորիչ 1 թեյի գդալ

_Աղ 1 թեյի գդալ

_Բաց գույնի գարեջուր 400 մլ

Գարեջրով հաց

Գարեջրով հաց. Պատրաստման եղանակը

_Ցորենի ալյուրը մանրակրկիտ մաղել, խառնել աղը և խմորիչը։

_Դրա մեջ բարակ հոսքով լցնել որակյալ գարեջուր և խառնիչով կամ պատառաքաղով խմոր անել, այն կլինի կիսահեղուկ։

_Ծածկել սրբիչով և թողնել 15 րոպե տաք տեղում։

_Բարձր կողմերով կաղապարը յուղել և խմորը դնել մեջը։

_Գարեջրով հացը թխել 180 աստիճանով 45 րոպե։

 

Գարեջրով հաց

Այս ավանդական բաղադրատոմսով հացը ձեզ նույնպես դուր կգա, քանի որ ամեն ինչ շատ պարզ է, հեշտ է ստացվում: Իսկ ստացվող հացը ցանկացած գովասանքի է արժանի:

Բարի ախորժակ:

Տեսանյութ

Ֆիթնես հաց

Facebook Comments
Խնդրում ենք Գնահատեք