Դասական շոկոլադե տորթ

Դասական շոկոլադե տորթ ՔԱՂՑՐԱՎԵՆԻՔ

Դասական շոկոլադե տորթ. Թթվաշահամ շերտերով շոկոլադե տորթերը ծածկված են համեղ մուգ շոկոլադե գանաշի հաստ շերտով: Այս գայթակղիչ տորթը վաղուց է հմայել ինձ: Չնայած մեծ քանակությամբ բաղադրիչներին՝ տորթը պատրաստելը բավականին պարզ է: Այնպես որ հանգստյան օրերին այն միշտ սեղանի վրա է:

Այս շոկոլադե աղանդերի համար ես ընտրում եմ լավագույն մուգ շոկոլադը և ավելացնում միայն ծիրանի բնական ջեմ: Նուրբ խմորը բառացիորեն հալվում է ձեր բերանում՝ թողնելով պայծառ հաճելի համ: Ծիրանի սեզոնին դուք կարող եք պատրաստել արագ տնական ջեմ՝ մրգերին ավելացնելով մի քիչ շաքար և պեկտին:

Դասական շոկոլադե տորթ

Դասական շոկոլադե տորթ. Բաղադրությունը

  • Ցորենի ալյուր 75 գ
  • Նուշի ալյուր 50 գ
  • Ձու 3 հատ
  • Շաքար 110 գ
  • Կակաոյի փոշի 20 գ
  • Փխրեցուցիչ 5 գ
  • Կարագ 80 գ
  • Սերուցք 190 մլ
  • Սև շոկոլադ 130 գ
  • Ծիրանի ջեմ 200 գ
  • Պեկտին 2 գ
  • Կիտրոնի հյութ 1 թեյի գդալ
  • Լիկյոր 2 թեյի գդալ

Դասական շոկոլադե տորթ

Դասական շոկոլադե տորթ. Պատրաստման եղանակը

  1. Ձվերը հարել շաքարով, ավելացնել նուշի ալյուր: Առանձին խառնել ցորենի ալյուրը, փխրեցուցիչը և կակաոն, միավորել ձվի զանգվածի հետ և լավ հարել մինչև համասեռ զանգված ստացվի:
  2. 80 մլ թանձր սերուցքը (33-35% յուղ) տաքացնել 50-60 աստիճան: Վերցնել 30 գ շոկոլադ և 60 գ կարագ, վրան լցնել սերուցքը և հարեք մինչև ամբողջովին լուծվի: Խմորի մեջ ավելացնել շոկոլադե զանգվածը: Ստացված խմորը լցնել 18 սմ տրամագծով երկու ձևամանի մեջ, տորթերը թխել 170 աստիճան տաքացրած ջեռոցում 20 րոպե:
  3. Ջեմին ավելացնել պեկտին, կիտրոնի հյութ և 1 ճաշի գդալ լիկյոր: Կաթսայի մեջ եռացնել 3-4 րոպե:
  4. Երբ տորթի շերտերը սառչեն, հարթեցնել դրանք՝ կտրելով վրայի շերտերը: Ձևամանի բացվող օղակի ներսում դնել յուղաթղթի ժապավեն, ապա մեկ տորթի շերտ: Վրան քսել ջեմը և ծածկել երկրորդ շերտով:
  5. Տորթը դնել սառնարանում մոտ մեկ ժամով:
  6. Մնացած սերուցքը տաքացնել և լցնել շոկոլադի վրա: Հարել բլենդերով, ավելացնել 20 գ հալված կարագ և 1 ճաշի գդալ լիկյոր: Կրկին հարել:
  7. Հեռացնել յուղաթղթի ժապավենը տորթի շերտերից, տորթը դնել մետաղացանցի վրա և ծածկել շոկոլադե գանաշով: Դնել այն սառնարանում ևս 2-3 ժամ:

Դասական շոկոլադե տորթ

Դասական շոկոլադե տորթը ստացվում է չափավոր խոնավ է ՝ նուրբ և թեթև թթվաշ համով: Եթե ​​քաղցրասեր եք, անպայման փորձեք այս նուրբ աղանդերը: Մի բաժակ անուշաբույր թեյով կարող եք միանգամից երկու կտոր ուտել:

Դասական շոկոլադե տորթը պատրաստ է:

Բարի ախորժակ:

Տորթ Նուտելլա համեղ կրեմով․ Բերանում հալվող Նրբություն

Facebook Comments
Խնդրում ենք Գնահատեք