Դասական վինեգրետ. Օգտակար և վիտամիններով հարուստ բուսական աղցան

դասական վինեգրետ ԱՂՑԱՆՆԵՐ

Դասական վինեգրետ. Օգտակար և վիտամիններով հարուստ բուսական աղցան ձեր սեղանի համար:

Ինչ կարող է լինել ավելի համեղ, քան դասական վինեգրետը: Այն ունի շատ գունեղ և հաճելի տեսք, դրա շնորհիվ ավելի ախորժելի է դառնում:

Իդեալական է ընտանեկան ճաշի և տոնական սեղանի համար: Սրանից չի կարելի չփորձել:

դասական վինեգրետ

Դասական վինեգրետ. Անհրաժեշտ բաղադրիչներ

  • Կարտոֆիլ 4 հատ
  • Գազար 2 հատ
  • Սոխ 60 գր
  • Թթու կաղամբ 300 գր
  • Թթու վարունգ 5 հատ
  • Ճակնդեղ 2 հատ
  • Կանաչ ոլոռ 1 բանկա
  • Բուսական յուղ 5 ճաշի գդալ
  • Աղացած սև պղպեղ` ըստ համտեսի
  • Աղ ըստ համտեսի
  • Սամիթ 35 գր

դասական վինեգրետ

Դասական վինեգրետ. Պատրաստման եղանակը

  1. Լվանալ կարտոֆիլը, դրանք լցնել եռացող ջրի մեջ և եփել մինչև պատրաստ լինի մոտ 20-25 րոպե, կախված կարտոֆիլի տեսակից: Պատրաստությունը հեշտ է ստուգել `պալարները կտրելով սուր դանակի ծայրով: Չարժե կարտոֆիլը եփել այնքան, որ կտրատելիս դրանք վերածվեն կարտոֆիլի պյուրեի: Ջրից հանել, թող սառչի, մաքրել և կտրատել փոքր խորանարդներով:
  2. 30-35 րոպե եփել գազարը, սառեցնել, կեղևահան անել և կտրել կարտոֆիլի պես փոքր խորանարդիկներով: Կարելի է գազարը նույն կաթսայի մեջ խաշել կարտոֆիլի հետ:
  3. Թթու վարունգների ծայրերը կտրել և մանրացնել դրանք նույնպիսի փոքր խորանարդներով, ինչպես կարտոֆիլն ու գազարը:
  4. Խաշել ճակնդեղը, եփել մոտ 40 րոպե, թող սառչի, մաքրել և քերել խոշոր քերիչով:
  5. Լվանալ սոխը և մանր կտրատել: Լվանալ և նույնպես մանր կտրատել կանաչիները:
  6. Այժմ աղցանի ամանի մեջ խառնել կարտոֆիլը, գազարը, վարունգը և կանաչ ոլոռը:
  7. Ավելացնել ճակնդեղը և կաղամբ:
  8. Աղը և պղպեղը ավելացնել ըստ ձեր նախընտրության` աչքաչափով: Աղցանի վրա շաղ տալ սամիթ և լցնել չզտված բուսական յուղ և լավ խառնել:

դասական վինեգրետ

Դասական վինեգրետը պատրաստ է:

Բարի ախորժակ:

Facebook Comments
Խնդրում ենք Գնահատեք