Դասական վինեգրետ. Օգտակար և վիտամիններով հարուստ բուսական աղցան ձեր սեղանի համար:
Ինչ կարող է լինել ավելի համեղ, քան դասական վինեգրետը: Այն ունի շատ գունեղ և հաճելի տեսք, դրա շնորհիվ ավելի ախորժելի է դառնում:
Իդեալական է ընտանեկան ճաշի և տոնական սեղանի համար: Սրանից չի կարելի չփորձել:
Դասական վինեգրետ. Անհրաժեշտ բաղադրիչներ
- Կարտոֆիլ 4 հատ
- Գազար 2 հատ
- Սոխ 60 գր
- Թթու կաղամբ 300 գր
- Թթու վարունգ 5 հատ
- Ճակնդեղ 2 հատ
- Կանաչ ոլոռ 1 բանկա
- Բուսական յուղ 5 ճաշի գդալ
- Աղացած սև պղպեղ` ըստ համտեսի
- Աղ ըստ համտեսի
- Սամիթ 35 գր
Դասական վինեգրետ. Պատրաստման եղանակը
- Լվանալ կարտոֆիլը, դրանք լցնել եռացող ջրի մեջ և եփել մինչև պատրաստ լինի մոտ 20-25 րոպե, կախված կարտոֆիլի տեսակից: Պատրաստությունը հեշտ է ստուգել `պալարները կտրելով սուր դանակի ծայրով: Չարժե կարտոֆիլը եփել այնքան, որ կտրատելիս դրանք վերածվեն կարտոֆիլի պյուրեի: Ջրից հանել, թող սառչի, մաքրել և կտրատել փոքր խորանարդներով:
- 30-35 րոպե եփել գազարը, սառեցնել, կեղևահան անել և կտրել կարտոֆիլի պես փոքր խորանարդիկներով: Կարելի է գազարը նույն կաթսայի մեջ խաշել կարտոֆիլի հետ:
- Թթու վարունգների ծայրերը կտրել և մանրացնել դրանք նույնպիսի փոքր խորանարդներով, ինչպես կարտոֆիլն ու գազարը:
- Խաշել ճակնդեղը, եփել մոտ 40 րոպե, թող սառչի, մաքրել և քերել խոշոր քերիչով:
- Լվանալ սոխը և մանր կտրատել: Լվանալ և նույնպես մանր կտրատել կանաչիները:
- Այժմ աղցանի ամանի մեջ խառնել կարտոֆիլը, գազարը, վարունգը և կանաչ ոլոռը:
- Ավելացնել ճակնդեղը և կաղամբ:
- Աղը և պղպեղը ավելացնել ըստ ձեր նախընտրության` աչքաչափով: Աղցանի վրա շաղ տալ սամիթ և լցնել չզտված բուսական յուղ և լավ խառնել:
Դասական վինեգրետը պատրաստ է:
Բարի ախորժակ:
Facebook Comments