Դդմիկով բլիթներ. Ամառային համեղ, թեթև ուտեստ
Այս ուտեստը բազմազանություն կհաղորդի ձեր սննդի ճաշացանկին, և երեխաները հաստատ կսիրեն այն:
Դդմիկով բլիթներ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
_Դդմիկ 2 հատ
_Սոխ 1 հատ
_Ձու 1 հատ
_Կեֆիր 100 գր
_Չոր խմորիչ 1 թեյի գդալ
_Աղ, պղպեղ, համեմունքներ՝ ըստ ճաշակի
_Սխտոր, կանաչիներ՝ ըստ ճաշակի
_Շաքարավազ 1 թեյի գդալ
_Ալյուր 2 բաժակ
Դդմիկով բլիթներ. Պատրաստման եղանակը
_Քերել դդմիկը խոշոր քերիչով: Եթե շատ հյութ կա, քամել զանգվածը:
_Դդմիկը խառնել աղի, շաքարի, պղպեղի և համեմունքների, կտրատած կանաչիների, սխտորի, սոխի խորանարդնիկների, ձվի և կեֆիրի հետ:
_Երբ զանգվածը լավ խառնվի, ավելացնել ալյուրը և խմորիչը:
_Ծածկել տարան և թողնել հանգստանա 30 րոպե:
_Խմորը պետք է լինի թանձր, գդալից ձգվող:
_Տապակել բուսական յուղով երկու կողմից՝ մինչև ոսկե դարչնագույն դառնա:
Այս ուտեստը շատ համեղ ու հյութալի է, անպայման փորձեք:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Դդմիկով կոտլետ