Դդմիկով Յուրչա. Նրբահամ, հյութեղ պահածո ձմեռվա համար

Դդմիկով Յուրչա ՍԱՌԸ ՈՒՏԵՍՏՆԵՐ

Դդմիկով Յուրչա. Նրբահամ, հյութեղ պահածո ձմեռվա համար
Դդմիկը սովորաբար լավ բերք է տալիս, այնպես որ բավական մատչելի բանջարեղեն է: Մենք էլ օգտվենք դրանից ու ավելի շատ պահածոներ պատրաստենք ձմեռվա համար: Դդմիկով ամենահայտնի ու տարածված պահածոն Յուրչան է:

Միշտ կրկնակի բաժին պատրաստեքք: Շատ հաճելի է այս ուտեստի բաղադրիչների համի և բույրերի հարստությունը, դրանում ամեն ինչ ներդաշնակ է, և դա չի պահանջում շատ ժամանակ նախապատրաստական աշխատանքի համար:

Դուք սա անպայման կսիրեք, քանի որ տարիներով փորձված բաղադրատոմս է, մեր ընտանիքում սա պատրաստում են և առօրյա ճաշի, և բանաներում պահածոյացնելու համար:

Դդմիկով Յուրչա

Դդմիկով Յուրչա. Բաղադրիչները.

  • դդմիկ — 3 կգ
  • բուլղարական պղպեղ — 1 կգ
  • լոլիկ — 1 կգ
  • մաղադանոս — 150 գրամ
  • սխտոր 2 գլուխ (ես դնում եմ 3)
  • աղ — 80 գրամ
  • շաքար — 200 գրամ
  • արևածաղկի յուղ — 350 մլ
  • քացախ 9% — 100 մլ
  • 10 հատիկ սև պղպեղ

Դդմիկով Յուրչա. Նրբահամ, հյութեղ պահածո ձմեռվա համար

Դդմիկով Յուրչա. Քայլ առ քայլ բաղադրատոմս

  1. Լոլիկները լվացեք և անցկացրեք մսաղացով: Դա կարելի է անմիջապես լցնել նույն կաթսայի մեջ, որում պատրաստելու եք Յուրչա:
  2. Տոմատի զանգվածին ավելացնել մանր կտրատած մաղադանոս, աղ, շաքար, բուսական յուղ: Կրակի վրա դնել, հասցնել եռման, ավելացնել քացախ:
  3. Մանրացնել դդմիկը: Եթե դրանք մեծ են, խորհուրդ է տրվում մաքրել դրանք կեղևից և սերմերից:
    Կտրատված դդմիկը լցնել կաթսայի մեջ:
  4. Կտրել պղպեղը խորանարդներով, սերմերից մաքրելուց հետո: Պղպեղը նույնպես լցնել կաթսայի մեջ, ավելացնել սխտորը:
  5. Եռացնել յուրչան ցածր կրակի վրա մոտ 45-50 րոպե:
  6. Այնուհետև տաք վիճակում լցնել ստերիլիզացված բանկաների մեջ և անմիջապես փակել կափարիչները:
    Շրջել փակված բանկաները գլխիվայր, ծածկել սրբիչով և թող սառչի այս ձևով:

Դդմիկով Յուրչա

Դդմիկով Յուրչան պատրաստ է: Ձմռան համար փակված յուրչան հիանալի պահվում է սենյակային ջերմաստիճանում:

Բարի ախորժակ:

Խնդրում ենք Գնահատեք