Դդմով հումուս. Համեղ և բազմակողմանի խորտիկն իսկական գտածո է բուսակերների և վեգանների համար

Դդմով հումուս ՍԱՌԸ ՈՒՏԵՍՏՆԵՐ

Այսօր հրավիրում ենք Ձեզ փորձել պատրաստել անսովոր տարբերակ՝ դդմով հումուս: Այս համադրությունը ձեզ անպայման դուր կգա, եթե դասական հումուս եք սիրում։

Ճաշատեսակը մեզ մոտ է եկել Մերձավոր Արևելքի երկրներից, որտեղ այն մատուցվում է գրեթե ամենուր և ցանկացած ձևով` որպես սոուս, սառը նախուտեստ, բլիթներով, լավաշով, բանջարեղենով:

Սա լիարժեք անկախ խորտիկ է և առողջարար, շատ գոհացուցիչ հավելում ամենօրյա կերակուրներին:

Դդմով հումուս
Դդմով հումուս. Բաղադրիչներ

_Սիսեռ 1 բաժակ

_Դդում 300 գ

_Սխտոր 2 պճեղ

_Աղ 0,5 թեյի գդալ

_Թահին 0.5 բաժակ

_Կիտրոնի հյութ՝ ըստ ճաշակի

_Ձիթապտղի յուղ 0.5 բաժակ

_Չաման՝ ըստ ճաշակի

_Սոդա 1 թեյի գդալ

_Սև պղպեղ (աղացած)՝ ըստ ճաշակի

Դդմով հումուս Դդմով հումուս

Դդմով հումուս. Պատրաստման եղանակը

_Ջեռոցը տաքացնել մինչև 200 աստիճան։ Լվանալ մի բաժակ չոր սիսեռը, լցնել ջրի մեջ, ավելացնել 1 թեյի գդալ սոդա և թողնել ամբողջ գիշեր:

_Առավոտյան ցամաքեցնել ջուրը, լվանալ ծորակի ջրով, դնել կաթսայի մեջ և վրան լցնել թարմ ջուր։

_Երբ ջուրը եռա, կրակը թուլացնել և սիսեռը մարմանդ կրակի վրա եփել մինչև փափկի՝ անընդհատ հանելով փրփուրը:

_Մաքրած դդումը կտրատել խորանարդիկներով, լցնել տարայի մեջ, ցանել աղ, սև պղպեղ, ցողել ձիթապտղի յուղ, խառնել և լցնել յուղաթղթով ծածկված ջեռոցի տապակի վրա։

_Վրան դնել ամբողջ սխտորի գլուխը: Թխել նախապես տաքացրած ջեռոցում 35-40 րոպե։

_Պատրաստի սիսեռը լցրեք քամոցի մեջ, լվանալ հոսող ջրով և ափերով տրորել, որպեսզի հատիկների կեղևը հանվի:

_Թխած դդումը, մաքրած թխած սխտորը և եփած սիսեռը բլենդերով մանրացրեք մինչև հարթ խյուս ստացվի։

_Ավելացնել աղացած չաման, կիտրոնի հյութ և աղ՝ ըստ ճաշակի, թահինի քնջութի մածուկը, բարակ հոսքով լցնել ձիթապտղի յուղի մեջ՝ շարունակելով հարել։

_Պատրաստի խորտիկն անմիջապես մատուցեք կամ լցրեք պատրաստված բանկայի մեջ։

Դդմով հումուս Դդմով հումուս

Տնական հումուսը տարայի մեջ պահվում է սառնարանում մինչև 3 օր։

Այս վառ նարնջագույն հումուսը կհիացնի ձեզ իր տեսքով և հաճելիորեն կզարմացնի թխած դդումի հարուստ համով։ Եթե ​​հյուրերին հումուս եք մատուցում, զարդարեք այն մի պտղունց պապրիկա, դդմի սերմեր, մանր կտրատած խոտաբույսեր և մեկ ճաշի գդալ ձիթապտղի յուղ:

Բարի ախորժակ:

Տեսանյութ

Հումուս և թահին

Խնդրում ենք Գնահատեք