Առաջարկում ենք պատրաստել Դդումով և խնձորով պաստեղ:
Նման սննդարար և առողջարար քաղցրավենիքի բաղադրությունը չի ներառում ներկանյութեր և բուրավետիչներ։ Ամբողջովին բնական քաղցրավենիքը կարող եք պատրաստել տարբեր մրգերով: Փորձեք խնձորը փոխարինել գազարով, տանձով, բանանով կամ արմավով։ Ցանկության դեպքում ավելացրեք դարչին, կոճապղպեղ, մեխակ և մի փոքր ցիտրուսային համ՝ օգտագործելով նարնջի կեղև և հյութ:
Խնձորը մշակելիս խորհուրդ ենք տալիս օգտագործել թթվացված ջուր, որպեսզի պտուղը չսևանա։ Ջուրը պատրաստելու համար մեծ ամանի մեջ լցնել 2 լիտր սառը ջուր և ավելացնել 1 թեյի գդալ կիտրոնաթթու. Խնձորները կտրատելուց հետո լցրեք դրանք ստացված հեղուկի մեջ, և այլևս չեք անհանգստանա մրգի գույնը փոխելու մասին:
Դդումով և խնձորով պաստեղ. Բաղադրիչներ
_Դդում 1,2 կգ
_Խնձոր 2 կգ
_Ջուր 500 մլ
_Մեղր 100 գ

Դդումով և խնձորով պաստեղ. Պատրաստման եղանակը
_Դդմի վրայից հեռացնել կոշտ կեղևը, կտրել այն միջին չափի խորանարդներով։
_Լվանալ խնձորները: Կտրել դրանք 4 մասի և հանել միջուկը։
_Կաթսայի մեջ խնձորներին ավելացնել դդումը, ավելացնել 500 մլ ջուր: Դնել կրակին։
_Կափարիչով ծածկված եփել միջին ջերմության վրա, պարբերաբար խառնելով՝ 20 րոպե։
_Դդումն ու խնձորը տրորել ընկղմվող բլենդերով, մինչև հարթ զանգված լինի, այնուհետև խյուսը պետք է մաղել:
_Անհրաժեշտության դեպքում կարող եք ավելացնել մեղր և մանրակրկիտ խառնել։
_Ջեռոցի տապակները յուղել մի քիչ արևածաղկի ձեթով։
_Վրան լցնել տաք դդմի ու խնձորի խյուսը՝ հավասարաչափ տարածելով։
_Դնել չորանոցում մոտ 24 ժամ, ջերմաստիճանը սահմանելով 50 աստիճան:
_Հանել պատրաստի պաստեղը տապակներից, կտրել բաժիններով և ոլորել խողովակների նման:
Խնձոր-դդմի պաստեղը կարող եք պահել սառնարանում՝ փաթեթավորելով սննդային թաղանթով։ Բացի այդ, այս պայծառ նրբագեղությունը հիանալի կերպով կպահվի նաև կափարիչով փակվող ապակե բանկաներում: