Դդումով և սերկևիլով մուրաբա. Սա հաճելի նրբություն է, որը կարելի է պատրաստել ուշ աշնանը

Դդումով և սերկևիլով մուրաբա Պահածոներ

Ցուրտ եղանակին դիմագրավելու համար առաջարկում ենք պատրաստել դդումով և սերկևիլով մուրաբա: Այս պայծառ ու անուշաբույր պտուղներով մուրաբան ստացվում է ախորժելի, առողջ և ընդգծված սերկևիլի համով:

Մուրաբան պատրաստվում է հեշտ ու պարզ, անհրաժեշտ է միայն հետևել պատրաստելու ժամանակին և ջերմաստիճանի ռեժիմին: Եթե ​​ցանկանում եք, որ ավելի պայծառ լինի, ապա այն պետք է քիչ ավելի երկար եփել: Իսկ հիմա, կարդացեք և հետևեք բաղադրատոմսին:

Դդումով և սերկևիլով մուրաբա

Դդումով և սերկևիլով մուրաբա. Անհրաժեշտ բաղադրիչները

_Սերկևիլ — 3 հատ

_Դդում — 600 գ

_Շաքարավազ — 1 կգ

_Կիտրոնի հյութ — մեկ պտուղից

_Դարչին — 1 ձողիկ

Դդումով և սերկևիլով մուրաբա

Դդումով և սերկևիլով մուրաբա

Դդումով և սերկևիլով մուրաբա. Պատրաստման եղանակը

Նախապես պատրաստեք բոլոր բաղադրիչները: Սերկևիլի պտուղները պետք է լինեն հասած, դեղին, իսկ դդումը նախընտրելի է քաղցր և վառ նարնջագույն տեսակներից վերցնել: Համի համար կարող եք նաև դարչին ավելացնել:

_Սերկևիլը լավ լվանալ հոսող ջրի տակ, մեջտեղից կտրել, հեռացնել միջուկը և սերմերը: Եթե​​կեղևը կոպիտ է, հեռացրեք այն: Ես չեմ մաքրել, քանի որ այն բարակ է, նուրբ, և պարունակում է նաև շատ պեկտինային նյութեր, որոնք եփվելուց հետո մուրաբային տալիս են հաճելի կառուցվածք:

_Այժմ կտրել պտուղները մեծ կտորներով, վրան լցնել կիտրոնի հյութ, որպեսզի գույնը չփոխեն ու չմգանան:

_Սերկևիլից հետո անցնել դդումին: Կտրել, մաքրել սերմերը և լվանալ: Կտրել խորանարդներով:

_Պատրաստված դդումը լցնել հաստ հատակով կաթսայի մեջ:

_Ծածկել ամբողջ մակերեսը հատիկավոր շաքարի ընդհանուր քանակի 1/2 մասով և թողնել խոհանոցում սենյակային ջերմաստիճանում՝ երկու ժամ:

_Դդումից հետո կաթսայի մեջ ավելացնել սերկևիլի կտորները և մնացած շաքարավազը:

_Լցնել մի քիչ ջուր ապագա մուրաբայի մեջ, դնել վառարանի վրա և եփել 15 րոպե՝ շատ թույլ կրակի վրա: Մի մոռացեք փրփուրը հեռացնել, բայց մի խառնեք:

_20 րոպե անց նորից շարունակեք մուրաբան եփել, բայց այժմ կարող եք դնել միջին կրակի վրա, քանի որ դդմի և սերկևիլի կտորներն արդեն լավ հագեցած են օշարակով, նրանց փխլվելու վտանգ չի սպառնում:

_Մուրաբան նորից մի կողմ դնել 15-20 րոպե, այնուհետև գցել դարչինի ձողիկը և եփել մոտ կես ժամ:

_Դդումի և սերկևիլի մուրաբան պատրաստ է: Հեռացրեք դարչինը:

_Ստերիլիզացնել փոքրիկ ապակե բանկաները և կափարիչները:

_Բանկաների մեջ լցնել մուրաբան, փակել պտուտակավոր կափարիչներով:

Դդումով և սերկևիլով մուրաբա

Դդումով և սերկևիլով մուրաբան պահեք սառը, չոր տեղում կամ սառնարանում:

Բարի ախորժակ

Տեսանյութ

Պատրաստում ենք արքայանարնջի չիր

Facebook Comments
Խնդրում ենք Գնահատեք