Ելակի հում մուրաբա. Մի քանի րոպեում կարող եք ձմեռվա համար համեղություն պատրաստել

Ելակի հում մուրաբա Պահածոներ

Ելակի հում մուրաբա. Մի քանի րոպեում կարող եք ձմեռվա համար համեղություն պատրաստել

Վստահ ենք, որ  տարբեր եղանակներով մուրաբաներ եք պատրաստել և շարունակելու եք դա անել: Թվում է, որ այս գործում ամենակարևորը համը և բնականությունը պահպանելն է, և դրան հասնելը կարող է շատ դժվար լինել: Երբեմն նույնիսկ մտքեր կարող են հայտնվել, թե եկեք մեր պտուղները դնենք սառցարանում, և երբ ժամանակը գա, մենք պարզապես կհալեցնենք դրանք և կուտենք այնպես, ինչպես կա:

Բայց մի հանձնվեք: Մենք ձեզ ենք ներկայացնում ենք ելակի «հում» մուրաբայի այս հետաքրքիր բաղադրատոմսը: Դա կօգնի պահպանել ինչպես համը, այնպես էլ վիտամինները, որոնք կան ելակի մեջ: Եվ մուրաբան կստացվի անուշահոտ ու քաղցր: Եվ բացի այդ, այն շատ հեշտ է պատրաստվում: Եկեք սկսենք!

Ելակի հում մուրաբա

Ելակի հում մուրաբա. Անհրաժեշտ բաղադրիչները

  • Ելակ 1 կգ
  • Շաքար 800 գ

Ելակի հում մուրաբա

Ելակի հում մուրաբա. Պատրաստման եղանակը

  1. Ելակները լավ լվանալ, մաքրեք պոչերն ու տերևները, փորձեք մանրակրկիտ չորացնել, ապա յուրաքանչյուր հատապտուղ կտրատել 4-6 կտորների:
  2. Կտորները շերտերով դասավորել ամանի մեջ, առատորեն շաղ տալ շաքարով և թողնել սենյակում ամբողջ գիշեր:
  3. Ամբողջ առավոտյան ամբողջ շաքարը կլուծվի ելակի հյութի մեջ: Անհրաժեշտության դեպքում ելակը կարելի է նրբորեն խառնել:
  4. Ստերիլացրեք բանկաները: Անհրաժեշտ է առնվազն 10 րոպե ստերիլիզացնել: Դա կարելի է անել գոլորշու միջոցով կամ որևէ այլ եղանակով:
  5. Ամենակարևորն այն է, որ բանկաները պետք է ամբողջովին սառչեն, հակառակ դեպքում ելակը կարող է «խմորվել»:
  6. Լցնել «հում» մուրաբան բանկաների մեջ, փակեք կափարիչներով և պահել նկուղում: Դուք կարող եք մուրաբան նաև սառնարանում պահել:
  7. Համաձայն եմ, սա շատ պարզ բաղադրատոմս է: Ցանկանում ենք նշել, որ շաքարի քանակը կարող եք փոխել` կախված ձեր անձնական նախասիրություններից և հատապտուղների հասունությունից: Ամեն դեպքում լավ է ավելի շատ շաքար վերցնել, քան քիչ:

Ելակի հում մուրաբա

Ելակի հում մուրաբան պատրաստ է:

Բարի ախորժակ:

Տեսանյութ

Ելակի մուրաբա

Facebook Comments
Խնդրում ենք Գնահատեք