Ելակի պահածո. Ինչպես պահպանել ելակը, որ կարողանաք հետագայում օգտագործել 

Ելակի պահածո Պահածոներ

Ելակի պահածո. Ինչպես պահպանել ելակը, որ կարողանաք հետագայում օգտագործել

Ելակները կարելի է պահել այս եղանակով ավելի քան մեկ տարի: Այն նման չէ մուրաբայի, ճիշտ է այնքան էլ թարմ չէ, բայց հիանալի կերպով պահպանում է իր բույրն ու գույնը:

Այսպիսի ելակը կարող եք ուտել, ավելացնել աղանդերի մեջ և դրանից կոմպոտ պատրաստել:

Ելակի պահածո

Ելակի պահածո. Անհրաժեշտ բաղադրիչներ

  • 1250 գ ելակ
  • 3 ճաշի գդալ շաքար (60 գրամ)
  • բավականաչափ ջուր

Ելակի պահածո

Ելակի պահածո. Քայլ առ քայլ բաղադրատոմս

  1. Տեսակավորեք ելակները, հանեք պոչերը:
  2. Լավ լվացեք բանկաները, ստերիլացրեք կափարիչները:
  3. Յուրաքանչյուր բանկա (600 մլ) լցրեք ելակով և բանկային ավելացրեք 20 գրամ շաքար (1 ճաշի գդալ): Եթե ​​շաքարավազ չեք սիրում, կարող եք սա բաց թողնել:
  4. Ելակները լցնել ջրով, սովորական ջրով, ոչ թե եռացող: Մոտ 1 մատի չափ դատարկ թող մնա բանկան:
  5. Փակեք բանկաները պտուտակված կափարիչով, հետևյալ կերպ՝  2 անգամ ետ, մեկը ՝ առաջ, մինչև ճտտոցը լսվի:
  6. Բանկաները շրջեք դեպի ներքև կափարիչներով և դրեք կաթսայի մեջ: Կաթսա լցրեք սառը ջրով մինչև տարաների կեսը:
  7. Եռման պահից թող ելակով բանկաները «եփվեն» 25 րոպե: Դրանից հետո անջատեք կրակը և թույլ տվեք, որ բանկաները տաք ջրի մեջ մնան 2 ժամ:
  8. Դրանից հետո հանեք բանկաները, ծածկեք սրբիչով կամ վերմակով և թողեք մնա մինչև առավոտ:
  9. Կափարիչները չպետք է ուռչեն: Եթե կափարիչը չի պահում, եռացրեք ևս 10 րոպե, իսկ եթե ընդհանրապես դուր չի գալիս, թե ինչպես է փակվում կափարիչը, հանեք այն, փոխեք նորով և նորից եռացրեք, որ ամեն ինչ լավ լինի:

Ելակի պահածո

Պահել սառը տեղում:
Ձմռանն այս ելակներից կարելի է կոմպոտ եփել, լցնել կաթսայի մեջ, ավելացնել ջուր և շաքար, եռացնել և ավարտել:
Այսքան բան:

Հաջողություն բոլորին:

Տեսանյութ

Ելակի մուրաբա

Facebook Comments
Խնդրում ենք Գնահատեք