Ելակով խրթխրթան կարկանդակ. Համեղ խմորեղեն՝ կրկնակի միջուկով

Ելակով խրթխրթան կարկանդակ ՔԱՂՑՐԱՎԵՆԻՔ

Ելակով խրթխրթան կարկանդակ. Համեղ խմորեղեն՝ կրկնակի միջուկով

Ելակով և կաթնաշոռով թխվածքաբլիթը հեշտ է պատրաստել: Այս խմորեղենը պարզ ու համեղ աղանդերէ, որի համար պետք է երկու տեսակի լցոն պատրաստել:

Ելակով խրթխրթան կարկանդակ

Ելակով խրթխրթան կարկանդակ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները

Խմորի համար

  • Ալյուր 250 գ
  • Փխրեցուցիչ 1/3 թեյի գդալ
  • Շաքարի փոշի 2 ճաշի գդալ
  • Աղ 1 պտղունց
  • Կարագ (մարգարին) 125 գ
  • Ջուր — 60 մլ

Կաթնաշոռի շերտի բաղադրիչները

  • Կաթնաշոռ 450 գ
  • Ալյուր 50 գ
  • Շաքարի փոշի 50 գ
  • Վանիլային շաքար 1,5 թեյի գդալ
  • Ձու (փոքր) 2 հատ

Ելակի շերտի բաղադրիչները

  • Ելակ (թարմ կամ սառեցված) 300 գ
  • Գրանուլացված շաքար 80 գ
  • 1/3 կիտրոնի քերուկ
  • Օսլա (ցանկացած) 20 գ

Բաղադրությունը կարկանդակի վերին մասի համար

  • Ձու (փոքր) 1 հատ
  • Շաքարավազ՝ մոտ 1.5 ճաշի գդալ

Ելակով խրթխրթան կարկանդակ

Ելակով խրթխրթան կարկանդակ. Պատրաստման եղանակը

  1. Ելակները կտրել խորանարդիկներով և լցնել հաստ հատակով կաթսայի մեջ:
    Ելակի համար նախատեսված շաքարը բաժանեք երկու հավասար մասերի: Լցնել մի մասը կաթսայի մեջ, իսկ մյուսը խառնել օսլայի հետ: Ելակներին ավելացնել կիտրոնի քերուկ: Սա թխվածքի համն ավելի արտահայտիչ կդարձնի:
  2. Կաթսան դնել թույլ կրակի վրա և, երբեմն խառնելով, պարունակությունը եռացնել: Անմիջապես (առանց խառնելը դադարեցնելու) ավելացնել շաքարի և օսլայի խառնուրդը: Առաջին պղպջակները հայտնվելուն պես, կաթսան հանել կրակից: Թող լցոնումը սառչի:
  3. Խմորի համար ալյուրը լցնել ամանի մեջ, ավելացնել շաքարի փոշի, աղ և փխրեցուցիչ, խառնել:
    Ավելացնել կտրատած սառը կարագ կամ մարգարին: Թասի պարունակությունը մանրացրեք մանր փշրանքների նման:
  4. Ավելացնել սառը ջուր և արագ հունցել հարթ, միատարր խմոր:
  5. Կաթնաշոռով լցոնման համար կաթնաշոռին ավելացնել շաքարի փոշի, վանիլային շաքար, մի պտղունց աղ, ալյուր և ձու, լավ խառնել:
  6. Խմորը գրտնակել 38 սմ շրջանակով: Լավագույնն այն է, որ դա արվի անմիջապես յուղաթղթի վրա:
  7. Խմորի եզրին չհասած՝ 6-7 սանտիմետրանոց կտորներ կտրատել, լցնել ելակի լցոնը շրջանի մեջ, դրա վրա կաթնաշոռի լցոնը բարձրացնել խմորի եզրերը և ծալել այնպես, որ դրանք իրար վրա գան:
  8. Կարկանդակի եզրերին քսել հարած ձու և շաղ տալ շաքար:
  9. Թխվածքը տեղափոխել ջեռոցի տապակի վրա:
  10. Դնել 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում, թխել մոտ 45 րոպե:

Ելակով խրթխրթան կարկանդակ

Ելակով խրթխրթան կարկանդակ

Մատուցել սառը վիճակում, երբ լցոնումը պնդանա:

Տեսանյութ

Կաթնաշոռով թխվածքաբլիթ

Facebook Comments
Խնդրում ենք Գնահատեք