Ելակով քաղցրավենիք. Նուրբ և անուշահամ աղանդեր

Ելակով քաղցրավենիք ՔԱՂՑՐԱՎԵՆԻՔ

Ամենանուրբ Ելակով քաղցրավենիքը, որը ձեզ անպայման դուր կգա։ Այսպիսի ելակով հրաշքը թթվասերային շերտով, կարելի է նույնիսկ տոնական սեղանի համար պատրաստել։

Ելակով քաղցրավենիք

Ելակով քաղցրավենիք. Անհրաժեշտ բաղադրիչները

_Փափկած կարագ 50 գր

_Շաքարավազ 2,5 ճաշի գդալ

_Մի պտղունց աղ

_Ձու 2 հատ

_Ալյուր 200 գր

_Փխրեցուցիչ 1 թեյի գդալ

Թթվասերով շերտի համար

_Թթվասեր 500 գր

_Շաքարավազ 6 ճաշի գդալ

_Վանիլին ըստ ճաշակի

_Ժելատին 10 գր

_Ջուր 70 գր

_Թարմ ելակ 300 գր

Ելակով քաղցրավենիք

Ելակով քաղցրավենիք

Ելակով քաղցրավենիք. Պատրաստման եղանակը

_Փափկած կարագը խառնել աղի և շաքարավազի հետ, բահիկով հարել, մինչև հարթ լինի։

_Ավելացնել ձվերը և խառնել, մինչև միատարր զանգված լինի:

_Ալյուրը մաղել և փխրեցուցիչի հետ միասին լցնել զանգվածի մեջ, լավ խառնել խմորը։ Զանգվածը կպչուն կլինի, այդպես պետք է լինի։

_Ձևամանը ծածկել յուղաթղթով, ձեռքերին քսել բուսայուղ կամ  հագնել ձեռնոցներ և խմորը լցնել, ձևամանով տարածել, ծակծկել պատառաքաղով։

_Թխել 180 աստիճանում մոտ 20 — 25 րոպե, պատրաստ լինելը ստուգել փայտիկով։ Թողնել սառչի:

_Ելակը կտրատել շերտերով։

_Ժելատինը լցնել սառը ջրի մեջ և թողնել ուռչի։ Ժելատինը հալեցնել։

_Թթվասերը հարել շաքարավազի հետ, ապա հոսքով լցնել ժելատինը, խառնել։

_Ելակը լցնել թթվասերի մեջ, խառնել և լցնել կաղապարի մեջ թխվածի վրա։

_Դնել սառնարանը, թողնել 3 — 5 ժամ կայունանա։

_Ցանկալի է վերցնել չբացվող կաղապար, որպեսզի թթվասերի զանգվածը դուրս չհոսի։

Ելակով քաղցրավենիք

Այսպիսի բուրավետ, ելակի հրաշքը ձեզ անպայման դուր կգա։

Բարի ախորժակ:

Տեսանյութ

Տորթ Թագավորական դուետ

Facebook Comments
Խնդրում ենք Գնահատեք