Եռաշերտ կարկանդակ. Համեղ քաղցրավենիքը ոչ մեկին անտարբեր չի թողնի

Եռաշերտ կարկանդակ ՔԱՂՑՐԱՎԵՆԻՔ

Եռաշերտ կարկանդակ. Համեղ քաղցրավենիքը ոչ մեկին անտարբեր չի թողնի

Բոլոր թխվածքների մեջ ամենաշատը սիրվում են կարկանդակները: Հսկայական քանակությամբ բաղադրատոմսերից դուք կարող եք գտնել և՛ պարզ, և՛ արագ, և՛ բարդ, որոնք ավելի շատ նման են տորթի: Եվ վերջերս ես գտա մի միջին տարբերակ: Կարկանդակը կազմված է բարակ խմորի շերտից և լցոնից: Այն ցանկացած աղանդերի հետ կմրցի:

Կարող եք ապահով կերպով փոփոխել լցոնները: Սա կարող է լինել սալորաչիր, ջեմ կամ թարմ հատապտուղներ: Պարզապես համոզվեք, որ լցոնը շատ ջրիկ չէ:

Եռաշերտ կարկանդակ

Եռաշերտ կարկանդակ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները

  • Ցորենի ալյուր 500 գ
  • Կարագ 200 գ
  • Աղ 1 պտղունց
  • Շաքար 260 գ
  • Փխրեցուցիչ 1 թեյի գդալ
  • Կաթ 150 մլ
  • Ծիրանի չիր 250 գր
  • Կիտրոն 2 հատ
  • Ընկույզ 200 գ

Եռաշերտ կարկանդակ

Եռաշերտ կարկանդակ

Եռաշերտ կարկանդակ

Եռաշերտ կարկանդակ. Պատրաստման եղանակը

  1. Լվանալ կիտրոնները, կտրել փոքր կտորներով և աղալ: Ստացված զանգվածին ավելացնել 100 գ շաքարավազ և 3 ճաշի գդալ ալյուր, խառնել:
  2. Ընկույզները մանր կտրատել և խառնել 100 գ շաքարի հետ: Ծիրանի չիրն անցկացնել մսաղացով կամ մանրացնել բլենդերով:
  3. 450 գ ալյուրը և սառը կարագը ձեռքերով փշրանքների նման տրորել:
  4. Ավելացնել աղ, շաքար և փխրեցուցիչ, խառնել: Խառնուրդի մեջ փոսիկ անել, լցնել կաթը և խմոր հունցել:
  5. Խմորը բաժանել երկու մասի: Կեսը դնել ալյուր ցանած սեղանի վրա և գրտնակել բարակ շերտով:
  6. Դնել 22 սմ տրամագծով յուղաթղթով ծածկված ձևամանի մեջ և ձևավորել եզրերը:
  7. Լցնել ընկույզի միջուկը խմորի հիմքի վրա, թողնելով 1-2 ճաշի գդալ՝ վերջում շաղ տալու համար:
  8. Խմորի ավելի փոքր կտորը բաժանել 3 հավասար մասերի և յուրաքանչյուրը գրտնակել բարակ շերտով:
  9. Ծածկել լցոնը մի շերտով, ձևավորել կողմեր ​​և խմորի թերթերը լավ միացնել իրար:
  10. Դրանից հետո լցնել ծիրանի շերտը և ծածկել այն խմորի շերտով: Կրկին կպցնել եզրերը:
  11. Վրան լցնել կիտրոնի միջուկը և ծածկել խմորի վերջին շերտով: Ամրացնել իրար խմորի եզրերը և վրան շաղ տալ ընկույզը:
  12. Ցեռոցը տաքացրել 180 աստիճանով և կարկանդակը թխեք 50 րոպե:

Եռաշերտ կարկանդակ

Թույլ տվեք, որ թխվածքն ամբողջովին սառչի տապակի մեջ և միայն դրանից հետո կտրեք:

Առաջին բանը, որ աչք է շոյում, եռաշերտ կարկանդակի ցնցող կտրվածքն է: Կցանկանաք հիանալ այս գեղեցկությամբ, բայց համեղ խմորեղեն ճաշակելու ցանկությունն ավելի ուժեղ կլինի:

Յուրաքանչյուր կծումից համերը սահուն հոսում են մեկը մյուսին, խառնվում և տալիս անմոռանալի հաճույք: Այս փխրուն թխվածքը մեկ անգամ համտեսելուց հետո կցանկանաք պատրաստել այն կրկին ու կրկին:

Եռաշերտ կարկանդակը պատրաստ է:

Բարի ախորժակ:

Տեսանյութ

Համեղ տորթ

Facebook Comments
Խնդրում ենք Գնահատեք