Եվրոպական պիցցա. Նուրբ խմորի պատրաստման խորամանկությունները

Եվրոպական պիցցա. ՏԱՔ ՈՒՏԵՍՏՆԵՐ

Եվրոպական պիցցա. Նուրբ խմորի պատրաստման խորամանկությունները, որով ինքներդ կկարողանաք համեղ ուտեստը պատրաստել տանը:
Պիցցան իտալական խոհանոցի ամենասիրելի ուտեստներից մեկն է, որը սիրում են ինչպես մեծահասակները, այնպես էլ երեխաները: Շատ տնային տնտեսուհիներ կարծում են, որ տանը հնարավոր չէ պատրաստել, քանի որ նրանք չգիտեն, թե որտեղից պետք է սկսել: Այսօր եկեք տանը պատրաստենք պիցցա:

Այս պրոցեսում հաջողության բանալին միշտ էլ պիցցայի խմորի բաղադրատոմսի ճիշտ ընտրությունն է: Ես շատ եմ փորձել, բայց արդեն գտա ամենահարմար տարբերակը:

Եվրոպական պիցցա.

Եվրոպական պիցցա. Բաղադրությունը.

Պիցցա խմոր.

  • Ալյուր — 600 գ
  • Կաթ — 250 գ
  • Ձու — 2 հատ
  • Չոր խմորիչ — 10 գ
  • Աղ — ½ թեյի գդալ
  • Շաքար — 1 լիքը ճաշի գդալ
  • Բուսական յուղ — 5 ճաշի գդալ

Եվրոպական պիցցա.

Պիցցա լցոն.

  • Սերվելատ — 300 գ
  • Պանիր — 300 գ
  • Մաղադանոս — 1 փունջ
  • Լոլիկ — 1 հատ
  • Բուլղարական պղպեղ — 1 հատ
  • Շամպինիոն — 200 գ
  • Տոմատի սոուս կամ կետչուպ:

Եվրոպական պիցցա.

Եվրոպական պիցցա. Պատրաստման գործընթացը.

  1. Եկեք սկսենք բաղադրատոմսը պիցցայի խմոր պատրաստելուց: Դա անելու համար, չոր խմորիչը լուծել տաք կաթի մեջ, ավելացնել շաքարավազը և դնել տաք տեղում:
  2. Այս հիմքը պետք է լավ բարձրանա: Իմ դեպքում, դա տևեց մոտ քառորդ ժամ:
  3. Հետո ձվերը թեթև հարել, ավելացնել աղը և խառնել դրանք թթխմորին:
  4. Ավելացնել ալյուր և հունցել ոչ շատ թույլ խմոր: Ծածկել կպչուն թաղանթով և դնել այն տաք տեղում 30 րոպե:
  5. Նշված ժամանակից հետո պիցցայի խմորը պետք է պատրաստ լինի: Խմորը բաժանել երեք մասի (կստացվի երեք պիցցա) և գրտնակել:
  6. Հիմա անդրադառնանք պիցցայի հիմքին, այսինքն. դրա լցոնմանը: Գրտնակած խմորը դնել պիցցայի կաղապարի մեջ եւ վրան քսել տոմատի սոուս:
  7. Կտրել լոլիկը, բուլղարական պղպեղը, սունկը, սերվելատը, կանաչիները և խմորի վրա գեղեցիկ շարել ամբողջ լցոնը:
  8. Վերևում շաղ տալ քերած պանրով:
  9. Մնում է պիցցան նախապես տաքացրած ջեռոցում դնել և թխել 20-25 րոպե:

Եվրոպական պիցցա.

Եվրոպական պիցցան պատրաստ է, այն կարելի է վայելել ինչպես տաք, այնպես էլ սառը: Համեղ ելակ-բանանի կոկտեյլը կատարյալ է որպես պիցցայի հետ մատուցվող խմիչք:

Բարի ախորժակ։

Իսկ եթե այդքան ժամանակ չունեք, ապա այս արագ պիցցայի բաղադրատոմսը օգտագործեք։

Facebook Comments
Խնդրում ենք Գնահատեք