Երկգույն կեքս կաթսայի մեջ` վառարանի վրա. Անհավանական գեղեցիկ ու պարզ խմորեղեն առանց ջեռոցի

Երկգույն կեքս ԱՐՏԱՍԱՀՄԱՆՅԱՆ ԽՈՀԱՆՈՑ

Երկգույն կեքս կաթսայի մեջ` վառարանի վրա. Այս բաղադրատոմսը հետագայում միշտ կօգնի ինձ: Մի մտածեք, որ դա բարդ գործ է:

Մենք պարզապես խառնում ենք բաղադրիչները, կաթսան դնում վառարանի վրա և մոռանում դրա մասին կես ժամ:

Երկգույն կեքս

Երկգույն կեքս. Անհրաժեշտ բաղադրիչները

_Ձու 3 հատ

_Շաքար 1 բաժակ

_Կաթ 1 բաժակ

_Արևածաղկի ձեթ 0.5 բաժակ

_Փխրեցուցիչ 10 գ

_Ցորենի ալյուր 2 բաժակ

_Կակաո փոշի 2 ճաշի գդալ

_Կարագ 50 գ

_Գետնանուշի կարագ՝ ըստ ճաշակի

_Վանիլին՝ ըստ ճաշակի

_Մանդարին՝ ըստ ճաշակի

Երկգույն կեքս

Երկգույն կեքս. Պատրաստման եղանակը

_Ձվերը և շաքարավազը հարել մինչև սպիտակելը: Ավելացնել վանիլին, բուսական յուղ, մի բաժակ կաթ՝ առանձնացնելով 1 ճաշի գդալ, ալյուրը մաղել և հարել զանգվածը: Ավելացնել փխրեցուցիչը և խմոր հունցել:

_Խմորը բաժանել երկու մասի: Մնացած կաթն ու կակաոն ավելացնել մի մասի մեջ և խառնել:

_Հաստ հատակով կաթսան յուղեք կարագով և վրան մաղել ալյուրի փոշի: Կաթսայի կենտրոնում մի բաժակ դնել: Երկու կողմերից կամայականորեն լցնել կակաոյով և սպիտակ խմորները լցնել կաթսայի մեջ:

_Կաթսան դնել միջին կրակի վրա, փակել սրբիչով ծածկված կափարիչով: Սրբիչի եզրերը պետք է վեր ծալել, որ չայրվեն:

_Թխել 5 րոպե, ապա իջեցնել կրակը ամենացածր վիճակի: Կեքսը պատրաստ կլինի ընդամենը 40 րոպեից:

Երկգույն կեքս

Երկգույն կեքսը թխելիս ներքևի մասը մի փոքր կայրվի: Ցավոք, դրանից հնարավոր չէ խուսափել: Պարզապես կտրեք այդ մասը, երբ կեքսը սառչի: Իսկ գետնանուշի կարագի և մանդարինի փոխարեն կարող եք օգտագործել ցանկացած այլ զարդարումներ՝ կարագով կրեմ, հարած սերուցք, հալված շոկոլադ, հատապտուղներ և այլն:

Զոլավոր ԲԻՍԿՎԻՏ Թթվասերով՝ 2 րոպեում

Facebook Comments
Խնդրում ենք Գնահատեք