Երկշերտ դոնդող սերուցքով և ելակով

Երկշերտ դոնդող սերուցքով և ելակով ՔԱՂՑՐԱՎԵՆԻՔ

Երկշերտ դոնդող սերուցքով և ելակով. Ավելի պարզ աղանդեր պարզապես գոյություն չունի: Մեկ բաժակի մեջ լցնում ենք երկու շերտով դոնդողները, ամեն ինչ այնքան հեշտ է, որ նույնիսկ երեխան կարող է զբաղվել պատրաստմամբ:

Ես դա հաստատ գիտեմ, քանի որ իմ մանկության տարիներին ինքս եմ պատրաստել այս համեղ քաղցրավենիքը: Ամեն անգամ որևէ նորություն էի մտածում, կարելի է փորձել տարբեր համեր, ձևեր, լցոններ, զարդարումը: Այժմ եկեք միասին պատրաստենք այս նուրբ աղանդերը:

Չնայած իր պարզությանը, բաժակների մեջ բաժիններով պատրաստված դոնդողը միշտ ուրախացնում է բոլորին իր համային պայթյունով: Ամոթ չէ նման աղանդեր մատուցել տոնական սեղանին, քանի որ աղանդերը զարմանալիորեն էլեգանտ տեսք ունի:

Մենք միշտ մի քանի բաժակ ունենք սառնարանում, այն դեպքերի համար, երբ ցանկանում ենք որևէ քաղցր բան վայելել:

Երկշերտ դոնդող սերուցքով և ելակով

Երկշերտ դոնդող սերուցքով և ելակով. Անհրաժեշտ բաղադրիչներ

_Բալի ժելե 2 հատ

_Ելակ 100 գ

_Սերուցք 200 մլ

_Եփած խտացրած կաթ՝ ըստ ճաշակի

_Դրաժե՝ ըստ ճաշակի

Երկշերտ դոնդող սերուցքով և ելակով

Երկշերտ դոնդող սերուցքով և ելակով. Պատրաստման եղանակը

_Լուծել դոնդողը 1 լիտր ջրի մեջ: Բաժակները դնել անկյան տակ և լցնել դոնդողը դրանց մեջ: Ավելացնել ելակի կտորներ և դնել սառնարանում 2 ժամ:

_Սերուցքը լավ հարել, ավելացնել ժելատինի խառնուրդը և հարել: Լրացնել բաժակները սերուցքային ժելատինային զանգվածով և դնել սառնարանը ևս 1,5 ժամ:

_Ձևավորել աղանդերը եփած խտացրած կաթով` հրուշակեղենի տոպրակի օգնությամբ: Ձևավորելու համար վերցնել դրաժե կոնֆետներ:

Երկշերտ դոնդող սերուցքով և ելակով

Ելակով դոնդող պատրաստելու համար նույնիսկ անհրաժեշտ չէ առանձին ժամանակ հատկացնել: Դա սովորաբար կարելի է անել «ի միջի այլոց», որևէ այլ բան պատրաստելու ընթացքում:

Ձեր ցանկությամբ աղանդերի ձևավորման համար կարող եք ընտրել այլ զարդեր: Օրինակ՝ հարած սերուցք, խմորեղենի կոնֆետիներ կամ մանրացված շոկոլադ:

Երկշերտ դոնդողը սերուցքով և ելակով պատրաստ է:

Բարի ախորժակ:

Ժելե Ցիտրուսներով և Կոմպոտով / Մրգահյութով Ցիտրուսային Դոնդող Թարմ, Հաճելի, Արագ /Ժելատին / Jele

Facebook Comments
Խնդրում ենք Գնահատեք