Եփովի խմոր բուսական յուղով. Ավելի մատչելի է, բայց նույնքան նուրբ է ստացվում

Եփովի խմոր բուսական յուղով ԱՐՏԱՍԱՀՄԱՆՅԱՆ ԽՈՀԱՆՈՑ

Եփովի խմոր բուսական յուղով. Ավելի մատչելի է, բայց նույնքան նուրբ է ստացվում

Էկլերի դասական խմորը պատրաստվում է կարագով: Բայց մեր ժամանակներում «եթե կարող ես խնայել, ուրեմն պետք է» արտահայտությունն ավելի արդիական է, քան երբևէ:

Պարզվում է, որ այս խմորի մեջ կարագը բավական հաջողությամբ փոխարինվում է բուսական յուղով: Ստացված արդյունքը ոչ պակաս եթերային է, իսկ դրանց փխրունությունն էլ ավելի բարձր է:

Սրանով հեշտ է պատրաստել բլիթներ նախուտեստների և աղանդերների, էկլերների համար: Ցավոք, որ շատ տնային տնտեսուհիներ թխելու այս տեսակը չափազանց քմահաճ են համարում, նրանք վախենում են, որ խմորը չի բարձրանա: Բայց այս բաղադրատոմսի շնորհիվ նման խնդիր չի լինի:

Եփովի խմոր բուսական յուղով

Եփովի խմոր բուսական յուղով. Անհրաժեշտ բաղադրիչները

  • Ջուր 0,5 բաժակ
  • Արևածաղկի ձեթ 0,5 բաժակ
  • Աղ 1 պտղունց
  • Ցորենի ալյուր 150 գ
  • Ձու 3 հատ

Եփովի խմոր բուսական յուղով

Եփովի խմոր բուսական յուղով. Պատրաստման եղանակը

  1. Խառնել յուղն ու ջուրը հաստ պատերով կաթսայում: Աղ ավելացնել և կրակի վրա դնել: Երբ ջուրը եռա, մաս-մաս ավելացնել ալյուրը: Ակտիվորեն խառնել:
  2. Շարունակելով խմորը խառնել, կաթսան հանել կրակից: Ձվերը մեկ առ մեկ ներխառնել միատարր, առաձգական զանգվածի մեջ և լավ հարել:
  3. Ջեռոցի տապակը ծածկել յուղաթղթով կամ սիլիկոնե թխելու գորգով: Օգտագործել հրուշակեղենի տոպրակ կամ թեյի գդալ՝ խմորը փոքր մասերով լցնելու համար:
  4. Թխել խմորները 200 աստիճանի տակ 25-30 րոպե: Պատրաստման ընթացքում մի բացեք վառարանի դուռը:
  5. Լցոնել սառեցված խմորը քաղցր կամ աղի միջուկով:

Եփովի խմոր բուսական յուղով

Պատրաստեք հաճույքով, կիսվեք բաղադրատոմսերով ձեր ընկերների հետ:

Բարի ախորժակ

Տեսանյութ

Փքուն էկլերներ ձեթով

Facebook Comments
Խնդրում ենք Գնահատեք