Էկլերներ․ Նոր մատչելի բաղադրատոմսով և Ֆրանսիական համեղ կրեմով

ԱՐՏԱՍԱՀՄԱՆՅԱՆ ԽՈՀԱՆՈՑ

Այսօր թխելու ենք երկար Էկլերներ նոր մատչելի բաղադրատոմսով և Ֆրանսիական համեղ կրեմով։ Էկլերի մեկ այլ տարբերակ էլ կա մեր ալիքում, բայց սա էապես տարբերվում է, ընթացքում կտեսնեք։

Էկլեր․ Նոր մատչելի բաղադրատոմսով և Ֆրանսիական համեղ կրեմով

Էկլերներ Բաղադրիչներ

Էկլեր Խմոր

  • Ջուր -1 բաժակ — 200 գր․
  • Ձեթ — 70 գրամ՝ մեկ լիքը սուրճի բաժակ
  • Ալյուր — 1 բաժակ — 200 գր․
  • Ձու — 4-6 հատ

Էկլեր կրեմ

  • Կաթ — 0,5 լիտր
  • Ձու — 1 հատ
  • Շաքարավազ — 1 բաժակ — 200 գրամ
  • Ալյուր — 2,5 ճ․ գդալ
  • Կարագ —
  • Վանիլին մի պտղունց

Էկլերների Ջնարակ

  • Դառը շոկոլադլադե մեկ սալիկ
  • Կարագ — 100 գր․

Եկլերներ Քայլ առ քայլ

  • Խմորը պատրաստելու համար կաթսայի մեջ լցնենք 1 բաժակ ջուր
  • Ավելացնենք 70 գրամ ձեթ մեկ սուրճի բաժակի չափով
  • Դնենք գազօջախին տաքանա, մի քիչ գոլոնալուց հետո պետք է ավելացնենք 1 բաժակ ալյուր
  • Խառնենք ակտիվորեն, որպեսզի չկպչի կաթսային

Էկլեր․ Նոր մատչելի բաղադրատոմսով և Ֆրանսիական համեղ կրեմով

  • Երբ հավաքվի լավ տաքանա և սկսի կաթսայի հատակին հաստ շերտ թողնել ուրեմն ժամանակն է կրակից վերցնել
  • Դնենք կողքի և այսպես տաք վիճակում էլ սկսենք ավելացնել ձուն
  • Ձուն առանձին առանձին կոտրենք հարենք բաժակի մեջ և ավելացնենք
  • Յուրաքանչյուր անգամ ձուն ավելացնելուց հետո մի փոքր լուծում ենք այն խմորի հետ հասկանալու համար բավարար է ձուն թե ոչ
  • Շատ ծորուն չպետք է լինի, 200 գրամանոց բաժակ օգտագործելու դեպքում 5 ձուն բավարար է
  • Այն պետք է լցնենք սննդային տոպրակի մեջ
  • Հատուկ էկլեր ի համար նախատեսված ահա այսպիսի գլխիկ եթե չունեք, հոգ չէ, ընդամենը տոպրակի բերանը կտրեք թող ձեր էկլերներ ն էլ առանց լրացուցիչ նախշի լինեն մեջտեղում
  • Ջեռոցի տապակի վրա կալկա փռենք
  • Վրան ձևավորենք երկայնակի մեր էկլերներ ը
  • Այս ծավալից մոտ 12-13 էկլեր դուրս կգա
  • Ուղարկենք ջեռոց
  • Մինչ այդ ես ուրախացնեմ ձեզ մեր առաջարկվող խաղարկությամբ և նվերներով
  • Ընդամենը պետք է ձեր կարծիքը գրեք մեկնաբանությունների բաժնում և հնարավորություն ստանաք պատահականության սկզբունքով ընտրվելու և ստանալու այս տապակներից մեկը
  • Եփելու ենք ջեռոցում մոտ 180-200 աստիճան, սա այնքան էլ կամակոր խմոր չէ, լրացուցիչ դուռը բացելու փակելու վերջում երկար ջեռոցում պահելու կարիք չկա
  • 30 րոպե անց մոտավորապես կհանենք ջեռոցից ահա այսպիսի գայթակղիչ մեր էկլեր ները
  • Այժմ անցնենք Ֆրանսիական համեղ կրեմ եփելուն՝ հատուկ էկլեր ի համար, այս համեղ կրեմը նորույթ է հաստատ ձեզ շատ դուր կգա նրա նուրբ համը
  • Կես լիտր կաթ ենք օգտագործելու, յուղայնությունը կապ չունի
  • Դնենք այն տաքանա
  • Այդ ընթացքում մեկ ձուն կոտրենք տարայի մեջ, վրան ավելացնենք մեկ բաժակ շաքարավազ
  • 2,5 ճաշի գդալ ալյուր լցնենք վրան և հարենք հարիչով
  • Կաթը արդեն բավականաչափ տաքացավ այս ընթացքում
  • Այժմ մեր հարած զանգվածը գդալ գդալ լցնենք կաթի մեջ և հարիչով հարենք
  • Կրկին վերադարձնենք մարմանդ կրակի վրա և անընդհատ խառնելով եփենք մինչև պնդանա
  • Չեք դադարում խառնելը որպեսզի չգնդվի
  • Այսպիսի խտության կհասնի կվերցնեք կրակից

Էկլեր․ Նոր մատչելի բաղադրատոմսով և Ֆրանսիական համեղ կրեմով

  • Պետք է կարագ ավելացնենք մեր կրեմին
  • Մեկ տուփը կարելի է կիսել, բայց մեզ իրականում անհրաժեշտ է 70 գրամ կարագ, կեսից մի քիչ քիչ կկտրենք կդնենք կրեմի մեջ և հարիչով կհարենք
  • Լուծվեց ամբողջությամբ
  • Մի պտղունց վանիլին էլ կլցնենք սա էլ խառնենք դնենք կողքի
  • Մեր էկլերի համեղ ֆրանսիական կրեմը պատրաստ է
  • Արդեն թխված էկլերներ ը սառեցին, կրեմն էլ հասցրել է սառել, կարող ենք արդեն լցոնել
  • Առատորեն լցնենք կրեմով  էկլերները և ջնարակապատենք
  • Իսկ ջնարակ պատրաստելու համար հարկավոր է մեկ շոկոլադե սալիկը, ցանկալի է դառը կարագի հետ հալեցնել կամ գոլորշու վրա, կամ միկրոալիքային վառարանում
  • Մոտ 30 գրամ էլ ձեթ կլցնենք ջնարակի մեջ լավ փայլ և փափկություն ապահովելու համար
  • Այսպիսի գունեղ և փայլուն ջնարակ ստացանք
  • Էկլերները թաթախենք ջնարակի մեջ
  • Կարող ենք նաև շաքարի փոշով մատուցել
  • Արդեն ամբողջը պատրաստ է, մնաց սուրճը դնենք և վայելենք մեր աշխատանքի արդյունքը

Էկլեր․ Նոր մատչելի բաղադրատոմսով և Ֆրանսիական համեղ կրեմով

  • Իսկ խոհանոցում եփվող կամ թխվող ցանկացած գործ պետք է սիրով և հաճույքով անել, համեղ արդյունք ստանալու համար
  • Կարծում եմ ավելորդ է նկարագրելու այս գայթակղիչ էկլերներ ի համը, այո՞։

Դե ինչ, բարի ախորժակ։

Էկլերներ ի պատրաստման տեսանյութ

Facebook Comments
Խնդրում ենք Գնահատեք